Novi Sad - Hronika - B92 Lokal

Uhapšen zbog zloupotrebe položaja – naneo višemilionsku štetu

Policija u Novom Sadu uhapsila je odgovorno lice PD "Vodo-Inoks" D.N. (37), zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja, tako što je prodavao robu koju nije evidentirao, niti od nje uplaćivao novac na račun preduzeća, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: Tanjug Novi Sad
Podeli
Ilustracija/Foto: Billion Photos/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Billion Photos/Shutterstock

N.D. se sumnjiči da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od tri miliona dinara i privrednim društvima sa kojima je poslovao tokom prethodnih godina naneo višemilionsku štetu.

Kako se sumnja, D.N. je robu PD "Vodo-Inoks" u vrednosti većoj od dva miliona dinara prodavao za gotov novac, pri čemu prodaju robe nije evidentirao, niti je novac ostvaren prodajom uplatio na račun tog privrednog društva.

Iz MUP-a navode da je N.D. prisvojio dnevni pazar u iznosu od više stotina hiljada dinara, a robu nabavljenu od nekoliko dobavljača vrednosti od više stotina hiljada dinara nije evidentirao već je prodao čime je oštetio poverioce privrednog društva.

Hapšenje su izveli pripadnici MUP-a, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.