Novi Sad - Servisne informacije - B92 Lokal

Krajiška ulica u Petrovaradinu do kraja godine u novom ruhu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je Krajišku ulicu u Petrovaradinu u kojoj se izvode radovi na izgradnji saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom na deonici od Ulice Tome Maretića do Bukovačkog puta.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/ARM Photo Video
Foto: Shutterstock/ARM Photo Video

"Ova investicija usledila je nakon predloga građana. Danas smo imali priliku da obiđemo radove koji se intezivno i nesmetano odvijaju, a za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno preko 158 miliona dinara. U Krajiškoj ulici biće izgrađena saobraćajnica, javna rasveta, atmosferska kanalizacija, dok će vodovodna zastarela mreža biti rekonstruisana", kazao je gradonačelnik.

Dodao je da je dodatna specifičnost ove ulice i činjenica da prelazi preko železničke pruge koja nije u funkciji, tako da će ista biti uklonjena u zoni nove saobraćajnice.

"Po sadašnjem rešenju, biće omogućen dvosmerni saobraćaj u celoj dužini ulice, a biće izgrađene i dvosmerne pešačke staze", rekao je gradonačelnik naglasivši da će se početkom decembra vratiti da sa stanovnicima Krajiške ulice i drugim komšijama u Petrovaradinu prošeta potpuno novom ulicom, navodi se u zvaničnom saopštenju Grada.

Nakon obilaska, gradonačelnik je posetio i Mesnu kancelariju "Petrovaradin" gde je razgovarao sa starijim sugrađanima. Oni su izneli šta im je potrebno za bolje funkcionisanje njihove mesne organizacije, kao i predloge kojima bi dodatno bio unapređen kvalitet života penzionera iz Petrovaradina. Gradonačelnik je tom prilikom razgovarao i sa šahistima, koji koriste prostorije ove Mesne zajednice, odnosno članovima jednog od najuspešnijih novosadskih šahovskih klubova - "Kraljica PTT" koji je postao prvoligaš i traje više od četvrt veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.