Novi Sad - Servisne informacije - B92 Lokal

U Novom Sadu nastavljeno tretiranje drveća insekticidima – od 1. aprila nove mere

Gradsko zelenilo nastavlja tretiranje drveća u parkovima i drvoredima specijalnim mešavinama insekticida i fungicida. Danas i sutra tretira se drveće na Bulevaru oslobođenja, u Jevrejskoj, duž Futoške i Futoškog puta, na Bulevaru Mihajla Pupina, Keju žrtava racije i Beogradskom keju.

Izvor: RTV Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/Petr Bonek
Foto: Shutterstock/Petr Bonek

U međuvremenu je od 15. do 25. marta, radi preventivnog suzbijanja biljnih bolesti i štetočina na svim vrstama drveća i žbunja, tretirano 1.762 stabla drveća i 10.200 kvadrata žbunja i šiblja, piše RTV.

Atomizerima sa traktora i leđnim atomizerima drveće je tretirano na trgu Ferenca Fehera, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na trgu Neznanog junaka, oko zgrade DTD-a, na Štrandu, Sentandrejskom putu, na Detelinari, Slaviji, Novom naselju, Bulevaru Oslobođenja, Jevrejskoj ulici i na trgu kod Železničke stanice.

Tretiranje drveća i žbunja plavim i crvenim uljem trajaće do 1. aprila, nakon čega se prelazi na novu meru nege drveća, odstranjivaće se gljive truležnice i trulež.

Drveće će se premazivati insekticidima i fungicidima i zatvarati specijalnim pur penama, kako bismo sprečili dalje širenje truleži i narušavanje zdravlja drveća - kaže Miloš Egić, direktor JKP "Gradsko zelenilo".

Zelenilo će danas na zelenoj površini u Šajkaškoj ulici, koja je uređena u okviru projekta "Pretvorimo kvart u park za zaleni Novi Sad", kada je posađeno 13 stabala drveća, uređen travnjak i postavljene klupe, zajedno sa kompanijom "Mondelez" posaditi još 10 stabala drveća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.