Novi Sad - Servisne informacije - B92 Lokal

U toku su završni radovi na biciklističkoj stazi Novi Sad–Begeč

U toku su završni radovi treće faze na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – Begeč, jednom od tri biciklistička koridora koji prolaze kroz Srbiju – Koridoru “Euro velo 6”, koji ide od Atlantika do Crnog mora.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun
Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

Trećom fazom obuhvaćeno je uređenje 10,5 kilometara duge biciklističke staze, odnosno izgradnja nove staze, od Ulice Sime Matavulјa u Novom Sadu ka Futogu, u dužini od 6,7 kilometara i obeležavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na već postojećoj biciklističkoj stazi dužine 3,8 kilometara, do Dunavske ulice u Futogu. Radi se o investiciji od 170 miliona dinara koju Grad realizuje, uz sufinansiranje Uprave za Kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, u iznosu od 85 miliona dinara, navodi se na portalu grada.

Radove na delu staze od Veternika prema Futogu obišao je danas gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem. Gradonačelnik je, tom prilikom, istakao da Grad Novi Sad kontinuirano ulaže sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se u Novom Sadu prostire u dužini od preko 100 kilometara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je izrazio zadovolјstvo zbog završetka radova na stazi zahvalјujući kojoj će pešaci i biciklisti na toj deonici biti bezbedniji. On je najavio izgradnju biciklističke staze od Petrovaradina do Beočina sa rekonstrukcijom četiri stanične zgrade, koje će biti pretvorene u restorane i objekte za rentiranje bicikala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.