Šid - Društvo - B92 Lokal

Program psihosocijalne podrške za najstarije sugrađane u Šidu

U okviru GIZ projekta "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe", organizacija "PIN" (Mreža psihosocijalnih inovacija) podržava sprovođenje programa usmerenih na psihosocijalnu podršku i zaštitu mentalnog zdravlja u osam lokalnih zajednica.

Izvor: B92.net Šid
Podeli
Foto: Shutterstock/Photographee.eu
Foto: Shutterstock/Photographee.eu

Najnovije vesti iz Šida čitajte ovde.

U saradnji sa Opštinom Šid i Centrom za socijalni rad Šid, sprovođenje Programa otpočelo je u aprilu angažovanjem psihologa, obezbeđivanjem adekvatnog prostora za rad u Domu penzionera u Šidu i informisanjem potencijalnih korisnika o samoj usluzi. Prvobitni utisci psihologa i korisnika, te značaj Programa ogledaju se u mogućnosti da korisnici razgovaraju o svojim svakodnevnim teškoćama i izazovima, o usamljenosti, krizama, ali i u prilici da rade na rešavanju tih problema.

U toku je i istraživanje koje ima za cilj ispitivanje uspešnosti sprovedenog Programa, na osnovu čijih rezultata će se steći uvid u njegove efekte i značaj za zajednicu u kojoj se sprovodi. Program ima šansu da u budućnosti zaživi kao redovna usluga socijalne zaštite za naše najstarije sugrađane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.