Šid - Društvo - B92 Lokal

Šid dobio sredstva za završetak infrastrukturnih radova

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, uručio je ugovore predstavnicima 36 lokalnih samouprava za finansiranje i sufinansiranje projekata.

Izvor: B92.net Šid
Podeli
Foto: Grad Šid
Foto: Grad Šid

"I ove godine smo, preko Uprave za kapitalna ulaganja, raspisali javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima ćemo zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine", kazao je Mirović.

On je još naglasio da je cilj, kao i ranijih godina, pokrenuti značajne investicije koje će doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine, za šta je ove godine Pokrajinska vlada opredelila gotovo šest milijardi dinara.

Zamenik predsednika opštine Šid Đorđe Tomić, potpisao je danas ugovor o finansiranju nastavka i završetka radova na delu Grebenskog puta do manastirskog kompleksa Đipša. Radovi, u dužini od pet kilometara, otpočeli su u avgustu 2022. godine, dok se nastavak radova odnosi na dužinu od preostalih 1,5 kilometara puta.

Zamenik predsednika opštine Šid zahvalio je ovom prilikom Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja, institucijama koje kao i ranijih godina podržavaju realizaciju najznačajnijih kapitalnih projekata u Vojvodini i opštini Šid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.