Šid - Hronika - B92 Lokal

Na šidskoj pruzi železnička mašina naletela na traktor, nema povređenih

Na pruzi Beograd Centar-Šid, na delu između stanice Martinci i Kukujevci Erdevik, danas je došlo do nesreće kada je železnička građevinska mašina naletela na traktor.

Izvor: Tanjug Šid
Podeli
Foto: Shutterstock/yangtak
Foto: Shutterstock/yangtak

U vreme nesreće polubranici su bili spušteni i time zabranjen prolazak preko pruge, a samo slučajnošću udes se okončao bez povređenih, navodi se u saopštenju "Infrastukture železnice Srbije".

Vozač traktora provlačeći se između spuštenih rampi vozilom je izašao na prugu, kada je na njega iz pravca Šida naletela železnička građevinska mašina- podbijačica u vlasništvu ovog preduzeća.

Zbog udesa došlo je do zatvaranja pruge na levom koloseku dok se na desnom koloseku saobraćaj redovno odvijao, a o nesreći je odmah obavešten MUP i na lice mesta je izašla Železnička komisija za vanredne događaje.

Iz "Infrastrukture železnice Srbije" apeluju i upozoravaju građane da poštuju saobraćajne propise i signalizacije, posebno na putnim prelazima, kao i da se vozači ponašaju odgovorno, pažljivo i savesno i prema sebi i prema drugima, kako bi se sprečile nesreće.

"Ovog puta uz veliku sreću izbegnute su tragične posledice, ali ostaje upozorenje u sezoni poljoprivrednih radova da vozači na putnim prelazima poštuju saobraćajne propise", navode u saopštenju.

Podsećaju da se nesreće u kojima učestvuju vozači traktora najčešće završavaju tragično, kao što je bilo prilikom poslednje ovakve u oktobru 2022. godine na pruzi između stanica Pančevo Varoš i Banatsko Novo Selo, kada traktorista nije poštovao znake drumske signalizacije i na njega je na putnom prelazu nalateo putnički voz koji je saobraćao iz stanice Beograd Centar za Vršac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.