Subotica - Društvo - B92 Lokal

JKP "SuboticaGas" proslavila 18 godina postojanja

Jedno od najmlađih subotičkih javnih preduzeća, JP "Suboticagas" obeležila je 18 godina rada. U punoletstvo ulazi sa 700 kilometara gasovodne mreže, 12.000 korisnika i velikim planovima.

Izvor: Novosti/J.L. Subotica
Podeli
Foto: Grad Subotica
Foto: Grad Subotica

Svake godine JKP "Suboticagas" projektuje i izgradi 20 kilometara gasovodne mreže sa mogućnošću priključenja oko 500 novih korisnika. Otplata priključka je od prošle godine moguća i na rate, modernizovan je sajt, korisnici mogu da provere svoje račune i plate ih putem e-fakture, navode Novosti.

"Kada je u pitanju pokrivenost grada sa Kelebijom i Palićem i u budućnosti sa Šupljakom, imamo više od 90 posto pokrivenosti gasovodnom mrežom, ukoliko uzmemo u obzir regulisane ulice. Ono što su planovi da i dalje uspešno poslujemo, da naš stručni kadar poboljšamo, da imamo više zaposlenih. Imamo 14 dežurnih koji su 24 sata na terenu i brinu o 12.000 korisnika", objašnjava direktorka Timea Radulović Horvat.

"Za iduću godinu već se projektuje 20 novih kilometara gasne mreže u devet mesnih zajednica".

Preduzeće je odlukom Skupštine grada osnovano 2005. godine, kada je odvojeno od "Subotičke toplane". Tada je počeo i intenzivan rad na gasifikaciji grada sa prigradskim naseljima Palić i Kelebija, a ove godine na mrežu će biti povezan i Šupljak. Sve investicije realizuje sopstvenim sredstvima, a deo dobiti uplaćuje i u budžet Grada.

"Moram da izrazim zadovoljstvo što se svih ovih godina planom gasifikacije radi na ravnomernom širenju gasovodne mreže i što se na taj način stvara mogućnost da svi naši sugrađani, bez obzira da li žive u gradskim ili prigradskim mesnim zajednica, koriste veoma jednostavno, pouzdano i ekološki prohvatljivo grejanje na gas", poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

"Ovo je takođe trenutak da rukovostvu i svim zaposlenima, naročito tehničkoj službi, izrazim zahvalnost na maksimalnom angažovanju da u najkraćem mogućem roku otklone zastoje na više lokacija u našem gradu izazvane prespajanjem novog gasovoda sa postojećom mrežom koji su doveli do privremene obustave snabdevanja. Ti radovi su izvedeni u okviru veoma značajnog projekta za naš grad i našu zemlju "Rekonstrukcija i modernizacija ruge Beograd – Budimpešta", a ovo preduzeće se pokazalo kao siguran partner Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.