Subotica - Društvo - B92 Lokal

Svečano otvorena dva državna šampionata u streljaštvu u Subotici

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je svečano otvorio dva državna šampionata u streljaštvu koja se, od 15. do 17. septembra, održavaju na Gradskom strelištu u Subotici.

Izvor: B92.net Subotica
Podeli
Foto: subotica.rs
Foto: subotica.rs

Održava se Prvenstvo Srbije serijskom malokalibarskom puškom (pioniri, pionirke i opšta muško-ženska kategorija), koje je održano juče, i nacionalni šampionat u gađanju vojničkim oružjem (vojnička i poluautomatska puška) koje se održava danas i sutra, navodi se na zvaničnom sajtu grada.

Otvarajući dva poslednja ovogodišnja nacionalna takmičenja na otvorenom u streljaštvu, gradonačelnik Bakić je rekao da se u poslednje vreme sve više govori o streljaštvu u ovom gradu, da to nije slučajno i da su vredni ljudi iz Streljačkog kluba Spartak, na čelu sa predsednikom Upravnog odbora kluba i takmičarem Milanom Jarićem, pokazali da su sposobni da osvoje državne titule i da veoma uspešno organizuju kvalitetno takmičenje u streljaštvu.

"Tokom tri dana takmičenja, u tri kategorije i pet disciplina, u Subotici će se nadmetati oko dve stotine strelaca, iz najboljih klubova iz Srbije. Svim takmičarima želim da postignu dobre rezultate, ali ono što je najvažnije jeste da se tokom ta tri dana osećate prijatno u našem gradu, da se kvalitetno družite i steknete nova prijateljstva. Nadam se da mi nećete zameriti, ja ću navijati za takmičare Spartaka, da budu što bolji i ovu priliku ću iskoristiti da im čestitam na tituli prvaka države koju su juče osvojili u gađanju malokalibarskom puškom, u jednoj od najtežih streljačkih disciplina – trostav. Taj fantastični uspeh ostvaren već prvog takmičarskog dana je meni, kao prvom čoveku ovog grada, ispunio srce, jer se podrška koju gledate da im pružite uzvraća sa ovakvim sjajnim rezultatima", naglasio je gradonačelnik Bakić.

On je istakao da su rukovodstvo i strelci Streljačkog kluba Spartak u veoma teškoj situaciji jer su, kako je rekao, u ova tri dana – i organizatori, i takmičari.

"Tu zaista treba biti mentalno jak da vas taj trud koji ulažete u organizaciju ne poremeti u pripremi za takmičenje. Nakon uspešno organizovanog Prvenstva Srbije u gađanju vazdušnom puškom, dokazali smo da možemo da organizujemo i ovakva prvenstva. Svima vama želim da vam ovo nadmetanje ostane u najlepšoj uspomeni, a nama je to već ostalo, jer ovo je prvi put da se u Subotici održava jedno ovako značajno takmičenje", zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Na Gradskom strelištu u Subotici juče je održano takmičenje serijskom malokalibarskom puškom ležeći stav (pioniri/pionirke i opšta kategorija) i serijskom malokalibarskom puškom trostav (pionirska i opšta kategorija). Prvaci Srbije u gađanju malokalibarskom puškom, u najtežoj streljačkoj disciplini trostav je ekipa Streljačkog kluba Spartak iz Subotice koja je nastupila u sastavu: Jelena Todorović, Slaviša Mojsić i Milan Jarić. Uspeh u pojedinačnoj konkurenciji ostvario je Milan Jarić, koji je vicešampion države, dok je Jelena Todorović, u disciplini 40 ležećih, zauzela treće mesto i bronzanu medalju.

Danas je na programu vojnička puška, a sutra poluautomatska puška. Subotički Spartak, kao aktuelni prvak države poluautomatskom puškom, sigurno će probati da odbrani titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.