Subotica - Hronika - B92 Lokal

Od danas Žandarmerija patrolira subotičkim ulicama

Pripadnici MUP-a u akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija na području Subotice, Kikinde i Sombora pronašli su 371 iregularnog migranta i oni se prevoze u prihvatne centre. Takođe, nađene su tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Editorial credit: Nebojsa Markovic / Shutterstock.com
Editorial credit: Nebojsa Markovic / Shutterstock.com

Pročitajte još:

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević je najavio da će od danas na području Subotice patrolirati određen broj pripadnika Žandarmerije, navodi Subotica.com.

"Cilj nam je da migranti budu tamo gde im je mesto - u Prihvatnim centrima, da oni koji se kreću imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum", kazao je Vasiljević.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je istakao da se ovakve akcije detaljno planiraju, kao i da u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica MUP-a.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova aktivno prati dešavanja i pripadnici MUP-a su spremni da adekvatno reaguju u svakom trenutku. Zaštitićemo sve građane Srbije i nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost i bezbednost njihove imovine", kazao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.