Subotica - Sport - B92 Lokal

Održan šesti po redu Subotički polumaraton

U Subotici je održan 6. Subotički polumaraton na kome je učestvovalo oko 1.350 sportista i rekreativaca iz čak 21 zemlje, kao i oko šest stotina mališana.

Izvor: B92.net Subotica
Podeli
Foto: Grad Subotica
Foto: Grad Subotica

Pod sloganom "Trči kroz istoriju" učesnici su se nadmetali u trkama na pet, Inspira deset i 21 kilometar, uoči kojih je održano više dečjih trka na kružnoj stazi iza Gradske kuće, navodi se u saopštenju Grada.

U polumaratonskoj trci (21 km) pobednik je bio Beograđanin Velimir Bojović (01:14:04), dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Subotičanka Izabela Mesaroš (01:31:18).

Šesti po redu Subotički polumaraton zvanično je proglasio otvorenim gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, naglasio da je ponosan što je Grad Subotica u rekordnom roku uspeo da od ove trke napravi drugu najmasovniju uličnu trku u državi Srbiji i jednu od najlepših trka u regionu.

Istakao je da učesnici 6. Subotičkog polumaratona dolaze iz 21 zemlje, da će oni biti najbolji promoteri ove trke i da će lepo pričati o Subotici, kao gradu sporta, i njenoj lepoti.

Svi učesnici 6. Subotičkog polumaratona koji su prošli kroz cilj i na medaljama su poneli deo istorije Subotice, jer su i one napravljene u skladu sa sloganom "Trči kroz istoriju". Istoriju su mogli da vide duž staze, inspiracuju su mogli da pronađu i u nekadašnjim majstorima secesije, a kroz medalju, na kojoj se nalazi zgrada Gradskog muzeja koji ove godine obeležava 130 godina postojanja, moći će da se podsete na dan kada su u Subotici trčali kroz istoriju.

Najviše učesnika na ovogodišnjem polumaratonu bilo je iz Srbije, Mađarske, Rusije i Bose i Hercegovine.

Subotički polumaraton je manifestacija koja se održava u okviru obeležavanja Dana grada Subotice, 1. septembra. Start i cilj polumaratona bio je na subotičkom centralnom gradskom trgu, Trgu slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.