Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Održan četvrti Banatski festival vina

Četvrti Banatski festival vina održan je u subotu, 20. maja, prvi put u novom ambijentu, u Gradskoj bašti u Zrenjaninu, gde je predstavljeno više od 50 vinarija, sa preko 2500 posetilaca.

Izvor: volimzrenjanin.com Zrenjanin
Podeli
Foto: Grad Zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

Posetioci su imali priliku da probaju prokupac i tamjaniku iz Župe, vina velikih vinarija iz Subotice, najnagrađivaniji šardone u Srbiji, grašac sa Fruške gore, malvaziju iz Istre, navodi se na portalu Volim Zrenjanin.

Predstavljena su mnoga vinogorja iz Srbije, kao i gosti iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije, među kojima su i imena svetske vinske scene.

Vinski festivali nezamislivi su bez hrane, a ovo pogotovo važi za Banat. Festival je okupio daleko veći broj izlagača u odnosu na prethodne godine, ali organizatori i ove godine nisu izostavili manifestaciju "Banatske 23. vredne ruke", koja je upotpunila program. U tom delu je predstavljena tradicionalna kuhinja ovog podneblja, a samim tim i autentični zalogaji poput sireva, kulena, štrudli, pogačica sa čvarcima i svega što čini regionalnu gastronomiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.