Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Poznato kada će početi asfaltiranje atarskog puta kod Zrenjanina

Asfaltiranje sadašnjeg atarskog puta između Orlovata i Botoša/Tomaševca, dužine 5,5 kilometara, počeće do kraja septembra.

Izvor: B92.net Zrenjanin
Podeli
Foto: Grad Zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

U situaciji kada je zatvoren drumsko-železnički most preko Tamiša, ovi putarski radovi predstavljaće olakšanje za meštane Orlovata i Tomaševca, biće na korist i Botošanima, u jeku aktivnosti za trajno rešavanje saobraćajnih pravaca u naseljima oko Tamiša, saopštava Grad Zrenjanin.

"Asfaltiranje atarskog puta počeće do kraja septembra. Podsećam da je i u toku projektovanje i dva mosta - novog drumskog i železničkog, te da je izvesno da će građevinska dozvola za drumski most biti pripremljena najkasnije do kraja godine. U stalnim smo kontaktima i sa Ministarstvom građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, i s javnim preduzećima "Putevi Srbije" i "Železnice Srbije", kako bi problemi s kojima se suočavaju meštani naših naseljenih mesta uz Tamiš što pre bili trajno rešeni", istakao je ovim povodom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Podsećamo, atarski put od Orlovata do raskrsnice s asfaltnim putem između Botoša i Tomaševca, izveden je 2019. godine sa stabilizovanom podlogom koja omogućava presvlačenje asfaltom, bez komplikovanih i dužih radova na putnoj podlozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.