Zrenjanin - Ekonomija - B92 Lokal

Zrenjanin izdvaja za izgradnju novih i za rekonstrukciju postojećih puteva

Najznačajnija tačka zasedanja ticala se Predloga Odluke o davanju saglasnosti na konačni Nacrt javnog ugovora za Postupak izbora privatnog partnera za realizaciju Projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina.

Izvor: B92.net Zrenjanin
Podeli
Foto: shutterstock/TinnitusDoll
Foto: shutterstock/TinnitusDoll

Nakon što je saglasnost na predlog dalo Gradsko veće, ovu značajnu odluku potvrdila je i Skupština, nakon čega je usledilo potpisivanje ugovora sa ponuđačem – beogradskom firmom "Baumeister" d.o.o., koja će projekat realizovati sa članovima zajedničke ponude, preduzećima "Sremput" Ruma i "Vojvodina-Bačkaput" Novi Sad, navodi se na zvaničnom portalu Grada.

Komentarišući ovu odluku, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je Grad Zrenjanin poslednjih godina ulagao dosta sredstava u obnovu saobraćajnica i putne mreže, ali da i dalje predstoji obiman posao i mnogo aktivnosti u toj oblasti.

Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je u toku 2022. godine, iz sredstava gradskog budžeta i eksternih izvora finansiranja, u obnovu i izgradnju putne mreže uloženo rekordnih 1,4 milijarde dinara.

Kroz projekat javno-privatnog partnerstva, kako je objasnio, u roku od samo dve-tri sezone realizovaće se radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u dosadašnjim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu. Istovremeno, aktivnosti na tekućem održavanju saobraćajnica i dalje se odvijati u kontinuitetu, kao i do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.