Zrenjanin - Servisne informacije - B92 Lokal

Uputstvo za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu

Gradska uprava Zrenjanin objavila je uputstvo građanima za privremeno priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: Roman023_photography/Shutterstock
Foto: Roman023_photography/Shutterstock

U uputstvu se navodi da rok za podnošenje zahteva za privremeno priključenje počinje narednog petka, 15. septembra. On traje sve do 15. oktobra, navodi Zrenjaninski.com.

Priključenje je moguće za samo jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika koji se koristi za stanovanje. Zahtev se podnosi na pisarnici Gradske uprave Zrenjanin, soba 53, šalter broj 8.

Vlasnik može podneti zahtev za privremeno priljučenje na sve infrastrukturne mreže ili na pojedinačnu infrastrukturnu mrežu.

Šta je potrebno priložiti od dokumentacije?

Od dokumentacije su potrebne očitane lične karte (ili fotokopije u slučaju da je lična karta bez čipa) vlasnika i članova njegovog domaćinstva, kao i geodetski snimak.

Potrebno je priložiti i jedan od dokaza: ugovor o kupovini ili izgradnji stana, odnosno porodične stambene zgrade; ugovor o kupovini objekta u izgradnji; ugovor o suinvestiranju prilikom izgradnje objekta; ugovor o zajedničkoj izgradnji; ugovor o poklonu; ugovor sa stambenom zajednicom o pretvaranju zajedničkih prostorija u stan ili o nadziđivanju; pravnosnažno rešenje o nasleđivanju; ugovor o dugoročnom stambenom kreditu za kupovinu nepokretnosti ili nepokretnosti u izgradnji; pravosnažnu sudsku presudu; drugu ispravu ili odluku nadležnog organa kojom se dokazuje pravo svojine na nepokretnosti.

Za objekte izgrađene bez građevinske dozvole dostavlja se dokaz da je pokrenut postupak ozakonjenja i overena izjava (ili drugi dokaz) da je objekat izgrađen i da se koristi za stanovanje (u slučaju da nije pokrenut postupak ozakonjenja).

Vlasnik koji je kupovinom stana trajno rešavao svoje stambeno pitanje dostavlja ugovor o kupovini objekta, overen u formi propisanoj u vreme zaključenja ugovora, kao i izjavu da on i članovi porodičnog domaćinstva nemaju drugi objekat za stanovanje.

Vlasnik koji nema prebivalište u objektu koji je predmet priključenja dostavlja izjavu da će se odmah po privremenom priključenju, sa članovima porodičnog domaćinstva, useliti u njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.