Zrenjanin - Sport - B92 Lokal

"Danom pešačenja" otvorena "Evropska nedelja sporta" u Zrenjaninu

Manifestacijom "Dan pešačenja" otvorena je juče "Evropska nedelja sporta" u Zrenjaninu.

Izvor: B92.net Zrenjanin
Podeli
Foto: Grad Zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

Kao i svake godine, ovoga puta još masovnije, veliki broj sugrađana, posebno mlađih, odazvalo se pozivima organizatora i Grada Zrenjanina da prvo jesenje prepodne provedu u šetnji kroz grad, obalama Begeja, jezera i trasom zrenjaninskih mostova, dugom osam kilometara. Među njima bio je i gradonačelnik Simo Salapura, koji učestvuje u "Danu pešačenja" svake godine, navodi se na sajtu Grada.

"Sportske institucije, organizacije, kao i Grad Zrenjanin, podržavaju ovakve manifestacije, jer se kroz njih promovišu zdravi stilovi života i nekoliko godina unazad upravo je Zrenjanin vodeći grad u Srbiji po masovnosti kada je 'Dan pešačenja' u pitanju. Čestitam Zrenjanincima na masovnom odzivu, na prisustvu učenika, dece, organizacija, institucije koje su podržale manifestaciju. Ove godine ona se održava u okviru 'Evropske nedelje sporta' i deo je 'Biaktiv' karavana Olimpijskog komiteta Srbije", rekao je gradonačelnik.

Načelnica Kluba planinara "Zrenjanin" Aleksandra Todorov rekla je da se sportsko-rekreativna manifestacija "Dan pešačenja" danas organizuje po sedmi put i na nivou Srbije i u našem gradu.

"I ove godine uspeli smo da okupimo veliki broj dece predškolskog i školskog uzrasta, starijih sugrađana, odziv je na zadovoljavajućem nivou i do kraja dana ćemo znati da li je Zrenjanin i ove godine najuspešniji grad po broju učesnika", istakla je Todorov.

Učešće u organizaciji "Dana pešačenja" uzeli su Klub planinara "Zrenjanin", Sportski savez grada Zrenjanina, Savez za školski sport i Savez pedagoga fizičke kulture, a na Trgu dr Zorana Đinđića, odakle je i krenula šetnja, Policijska uprava Zrenjanin predstavila je projekat Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", usmeren ka podizanju svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, kao i o načinima podrške ukoliko do nasilja dođe. Štandove Policijske uprave posetio je i gradonačelnik Salapura, zajedno s načelnikom PU Zrenjanin Branislavom Todorovićem.

Foto: Grad Zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.