Najnovije

ponedeljak 29. 5. 2023.

Kragujevčani, došlo je vreme da se menja eKG kartica

JKP Šumadija Kragujevac obavestila je korisnike javnog transporta putnika koji poseduju eKG karticu B4 kategorije odnosno lica sa i preko 65 godina starosti, ukoliko su karticu kupili u 2019. i u prvoj polovini 2020. godine da je potrebno da izvrše zamenu iste, zbog roka važenja od 3 godine.

Koliko Beograđani plaćaju prevoz, a koliko građani u ostatku Srbije?

Javni prevoz u Beogradu od 17. maja ove godine funkcioniše po potpuno novom sistemu, nazvanom "Beograd plus", koji je jednostavniji i jeftiniji od prethodnog - "Bus plusa", a koji je u Beogradu postojao 12 godina. Cene za sve karte, bilo one od 90 minuta, mesečne ili za povlašćenje kategorije, jeftinije su nego što su bile u starom sistemu, ali kakve su cene karata u prestonici kada se uporede sa onima koje važe u drugim gradovima Srbije?

Putin potpisao: Raskid

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u ponedeljak zakon o otkazivanju Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi (CFE) od strane Moskve.

Erdogan: Nek' počne

Demokratija je pobedila, svi mi smo pobedili, poručio je predsednik Turske nakon ulaska u treću deceniju od kako je postao lider svoje zemlje.

Nekretnine na moru sve jeftinije: Stan na 5 minuta od mora za 27.000 evra

Bliži se letnja sezona i razmišljanja o moru su sve prisutnija jer bismo svi voleli da imamo nekoliko kvadrata tik uz obalu. Stanovi na moru su poskupeli prethodnih godina, ali u nekim zemljama, poput Crne Gore, ipak je zabeležen pad cene kvadrata. Albanija je najpovoljnija jer za 27.000 evra možete naći garsonjeru "na 5 minuta od mora", a donosimo i kakva je zaista situacija na drugim atraktivnim lokacijama u susedstvu.

"Zatvaramo granice"

Belorusija je zatvorila deo saobraćajnica pema Rusiji, rekao je beloruski državni sekretar Saveta bezbednosti general-pukovnik Aleksander Volfovič.

I danas kiša...

U Srbiji će biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana, saopštio je RHMZ.

Na današnji dan, 29. maj

1453 - Nakon duge opsade Turci su osvojili Konstantinopolj (Carigrad) i ubili cara Konstantina XI Paleologa. 1500 - Portugalski moreplovac Bartolomeo Dijaš (Bartolomeu