0

Zavirite u najmoderniju srednju IT školu na našim prostorima

IT je najperspektivnija oblast današnjice, a stručnjaci iz ove sfere su veoma traženi i odlično plaćeni. S druge strane, više od 90% "tradicionalnih" poslova zahteva poznavanje neke od IT veština, pa je informatička pismenost već postala osnov obrazovanja, poput čitanja i pisanja.

Šta posle probnog testa? Utvrdite znanje onlajn i to besplatno

Mali maturanti danas i sutra imaju generalnu probu pred finalno polaganje male mature, koje je zakazano za jun. Probni završni test održava se u njihovim matičnim školama, a po svojoj formi je identičan završnom testu – prvog dana rešavaju testove iz matematike, a narednog iz srpskog jezika i kombinovani test. Ali ovo nije jedini način da osmaci provere svoje znanje pred prijemni!

Oni mogu brzo i efikasno da se pripreme za malu maturu i na internetu – preko platforme za pripremu i simulaciju završnog ispita – Mala-matura.com! I, što je najvažnije, priprema je potpuno besplatna.

it akademija | pr petak 9.04. 09:00 Komentara: 0

IT sektor u Srbiji nastavio da raste, posla ima za preko 7.000 novih radnika godišnje

Programeri, ali i svi ostali zaposleni u IT sektoru, zvanično su najmanje osetili posledice epidemije koronavirusa. Ovo potvrđuje činjenica da čak 90% IT firmi nije otpustilo nijednog radnika tokom najgoreg dela pandemije, a domaća IT industrija zabeležila je rast i u 2020. godini. Istovremeno, našoj zemlji nedostaje najmanje 7.000 IT stručnjaka godišnje, a pozicije u ovom sektoru ostale su na vrhu najplaćenijih.

it akademija | pr utorak 2.03. 09:35 Komentara: 0
strana 1 od 34 idi na stranu