Kako početnici mogu postati programeri mobilnih aplikacija

Da li možete da zamislite sebe kako već u narednoj godini sedite za kompjuterom i radite na programiranju aplikacije za mobilni telefon?

Podeli

PR članak

Iako u ovom trenutku to možda deluje kao nemoguća misija, zahvaljujući modernim edukativnim programima za mobile developere, ostvarivanje odlične zarade na ovaj način dostižno je čak i ukoliko ste apsolutni početnik.

Koristeći mobilni telefon, u proseku svakog dana potrošimo oko 90 minuta na razne aplikacije koje su glavni uzrok što pomenuti uređaj više ne služi isključivo za komunikaciju. Jednostavno, aplikacije su preuzele vodeću ulogu i najzaslužnije su za to što je život bez pametnih telefona postao nezamisliv. Ova statistika ujedno predstavlja i odgovor na pitanje kako programeri mobilnih aplikacija uvek i bez čekanja mogu da pronađu posao koji se visoko plaća.

Android vs iOS: Šta je potrebno da znate pre nego što izaberete stranu

Za početak, najvažnije je da znate da je ovo odluka prilikom koje ne možete pogrešiti, posebno ako želite da se bavite ovim zanimanjem zbog zarade i sigurnosti posla. Bez obzira na to da li se opredelite za kreiranje Android aplikacija ili za karijeru iOS programera, profesionalna budućnost ne bi trebalo da vam predstavlja problem.

Operativni sistem Android je ubedljivo najzastupljeniji širom sveta i njihove aplikacije imaju najviše preuzimanja, što doprinosi i većoj potražnji za Android stručnjacima. S druge strane, iOS aplikacije su skuplje u odnosu na glavnu konkurenciju pa, samim tim, donose i nešto bolju zaradu. Kriterijumi za postavljanje novih aplikacija na Google Play Store, odnosno iOS App Store, takođe se razlikuju, pa će budući iOS programeri morati više da povedu računa o detaljima nego što je to slučaj sa njihovim kolegama.

Programski jezici koji će vam omogućiti započinjanje karijere

Za kreiranje Android aplikacija najvažnije je da savladate programski jezik Java, kao i razvojno okruženje Android studija. S obzirom na to da je Java već godinama najpopularniji programski jezik, usvojena znanja moći ćete da iskoristite i u drugim sferama IT-ja i tako dodatno proširite mogućnosti za izgradnju profitabilne karijere. Ukoliko dobijete međunarodni Oracle sertifkat kao potvrdu odličnog snalaženja u Javi, prilikom pronalaska prvog posla imaćete veliko olakšanje.

Vrata iOS programiranja otvoriće vam kombinacija Xcode razvojnog okruženja, poznavanja jezika Swift i sintakse jezika Objective-C. Uz to, školovanje kroz IT kurseve za pomenuto zanimanje podrazumeva i upoznavanje sa osnovnim konceptima objektno orijentisanog programanja i trikovima dizajniranja inovativnih aplikacija.

Koliko vam treba vremena ako počnete da učite od nule

Iako je reč o najtraženijim veštinama današnjice, do njih možete stići već posle nekoliko meseci školovanja po specijalizovanim programima koji će vam omogućiti i priznate sertifikate. Ovakav vid obuke podrazumeva fokus na praktičnim znanjima sa minimalnom teorijom i sve to uz podršku proverenih stručnjaka iz svojih oblasti. Edukacija iOS developera na ITAcademy sprovodi se po intenzivnom programu u trajanju od samo 10 nedelja, dok školovanje za kreiranje Android aplikacija traje nešto manje od 12 meseci.

Oba programa pružaju vam mogućnost izbora za tradicionalno školovanje u moderno opremljenim učionicama ili putem interneta – preko razvijene platforme za učenje na daljinu. Pomenute pogodnosti omogućavaju jednake uslove usavršavanja polaznicima iz Novog Sada, Niša, Kraljeva, Subotice, ili bilo kog drugog grada.

Obrazovanje

ITAcademy i Oracle upisuju novu generaciju budućih Java programera

Sa ITAcademy nam ponovo stižu odlične vesti. Zbog velikog interesovanja za Java programiranje ova međunarodna obrazovna ustanova, koja se već godinama uspešno bavi edukacijom IT kadrova, pokrenula je nove grupe na Java Development programu za polaznike koji će nastavu od 1. decembra pohađati u najmodernije opremljenim učionicama u Beogradu.

it akademija | pr petak 5.10. 10:40

ITAcademy: Ako se ne zaposlite, dobijate besplatno školovanje

Diploma, nažalost, ne znači nužno i siguran posao. Dva su osnovna razloga koja dovode do ove pojave. Prvi je taj da mnoge visokoškolske ustanove ne pripremaju svoje studente za tržište rada, jer im nude samo uopštena teorijska znanja koja ne mogu da primene u realnim poslovnim okruženjima.

it akademija | pr petak 28.09. 11:15

ITAcademy vam za Dan programera POKLANJA PREKO 600€ POPUSTA

Došao je i taj dan, 256. po redu u godini – dan koji programeri širom sveta ponosno slave kao Dan programera.

Ove godine razlog za slavlje imaju i svi oni koji tek planiraju da zakorače u uzbudljivi svet programiranja. Na ITAcademy Dan programera obeležava se sve do 16. septembra i omogućava vam da uz popust od preko 600€ i vi postanete jedan od najplaćenijih stručnjaka današnjice.

it akademija | pr četvrtak 13.09. 10:04

Zaboleće vas oči: Ovo su najružniji sajtovi svih vremena

U današnje vreme sajtove možete posmatrati kao izloge prodavnica. Što je izlog primamljiviji i dopadljiviji, veća je šansa da će neko ući unutra i postati mušterija. Analogno tome, lepo dizajniran sajt će duže zadržati posetioca koji će tako moći bolje da se upozna sa uslugama ili proizvodima koje nudite.

it akademija | pr petak 17.08. 10:00
strana 1 od 21 idi na stranu