Kako početnici mogu postati programeri mobilnih aplikacija

Da li možete da zamislite sebe kako već u narednoj godini sedite za kompjuterom i radite na programiranju aplikacije za mobilni telefon?

Podeli

PR članak

Iako u ovom trenutku to možda deluje kao nemoguća misija, zahvaljujući modernim edukativnim programima za mobile developere, ostvarivanje odlične zarade na ovaj način dostižno je čak i ukoliko ste apsolutni početnik.

Koristeći mobilni telefon, u proseku svakog dana potrošimo oko 90 minuta na razne aplikacije koje su glavni uzrok što pomenuti uređaj više ne služi isključivo za komunikaciju. Jednostavno, aplikacije su preuzele vodeću ulogu i najzaslužnije su za to što je život bez pametnih telefona postao nezamisliv. Ova statistika ujedno predstavlja i odgovor na pitanje kako programeri mobilnih aplikacija uvek i bez čekanja mogu da pronađu posao koji se visoko plaća.

Android vs iOS: Šta je potrebno da znate pre nego što izaberete stranu

Za početak, najvažnije je da znate da je ovo odluka prilikom koje ne možete pogrešiti, posebno ako želite da se bavite ovim zanimanjem zbog zarade i sigurnosti posla. Bez obzira na to da li se opredelite za kreiranje Android aplikacija ili za karijeru iOS programera, profesionalna budućnost ne bi trebalo da vam predstavlja problem.

Operativni sistem Android je ubedljivo najzastupljeniji širom sveta i njihove aplikacije imaju najviše preuzimanja, što doprinosi i većoj potražnji za Android stručnjacima. S druge strane, iOS aplikacije su skuplje u odnosu na glavnu konkurenciju pa, samim tim, donose i nešto bolju zaradu. Kriterijumi za postavljanje novih aplikacija na Google Play Store, odnosno iOS App Store, takođe se razlikuju, pa će budući iOS programeri morati više da povedu računa o detaljima nego što je to slučaj sa njihovim kolegama.

Programski jezici koji će vam omogućiti započinjanje karijere

Za kreiranje Android aplikacija najvažnije je da savladate programski jezik Java, kao i razvojno okruženje Android studija. S obzirom na to da je Java već godinama najpopularniji programski jezik, usvojena znanja moći ćete da iskoristite i u drugim sferama IT-ja i tako dodatno proširite mogućnosti za izgradnju profitabilne karijere. Ukoliko dobijete međunarodni Oracle sertifkat kao potvrdu odličnog snalaženja u Javi, prilikom pronalaska prvog posla imaćete veliko olakšanje.

Vrata iOS programiranja otvoriće vam kombinacija Xcode razvojnog okruženja, poznavanja jezika Swift i sintakse jezika Objective-C. Uz to, školovanje kroz IT kurseve za pomenuto zanimanje podrazumeva i upoznavanje sa osnovnim konceptima objektno orijentisanog programanja i trikovima dizajniranja inovativnih aplikacija.

Koliko vam treba vremena ako počnete da učite od nule

Iako je reč o najtraženijim veštinama današnjice, do njih možete stići već posle nekoliko meseci školovanja po specijalizovanim programima koji će vam omogućiti i priznate sertifikate. Ovakav vid obuke podrazumeva fokus na praktičnim znanjima sa minimalnom teorijom i sve to uz podršku proverenih stručnjaka iz svojih oblasti. Edukacija iOS developera na ITAcademy sprovodi se po intenzivnom programu u trajanju od samo 10 nedelja, dok školovanje za kreiranje Android aplikacija traje nešto manje od 12 meseci.

Oba programa pružaju vam mogućnost izbora za tradicionalno školovanje u moderno opremljenim učionicama ili putem interneta – preko razvijene platforme za učenje na daljinu. Pomenute pogodnosti omogućavaju jednake uslove usavršavanja polaznicima iz Novog Sada, Niša, Kraljeva, Subotice, ili bilo kog drugog grada.

Obrazovanje

Oni su među najtraženijim IT stručnjacima, a nisu programeri

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake. Naprotiv, postoje mnoga druga IT zanimanja o kojima se malo zna, a donose ono čemu svi težimo – odlično plaćen i siguran posao. Jedno od takvih je IT administrator.

it akademija | pr petak 20.07. 09:43 Komentara: 0

ITAcademy vam za svoj rođendan poklanja 40% popusta

Za rođendan obično slavljenici dobijaju poklone, ali ITAcademy za svoj jubilej organizuje nešto drugačiju proslavu. U rođendanskoj nedelji ITAcademy poklanja popust od čak 40% na cenu upisa, a svi koji se prijave do 15. juna dobijaju i bonus – paket besplatnog celoživotnog školovanja, koji će vam omogućiti da i u budućnosti unapređujete svoja IT znanja!

it akademija | pr sreda 13.06. 12:00 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu