Programiranje je idealno zanimanje za vas, a evo i ZAŠTO

Postoje profesije koje su izuzetno tražene, bez obzira na ekonomsku situaciju u zemlji i svetu.

Podeli

PR članak

Programeri su upravo ti koji ne moraju da brinu da li će imati posla i kolika će im biti plata. Sa razvojem IT tržišta ubrzano raste potreba za kvalitetnim programerima koji će odgovoriti na sve izazove.

Jedna od najtraženijih profesija u celom svetu

Ubrzani razvoj informacionih tehnologija koje nas sve više okružuju zahteva konstantno angažovanje stručnjaka koji će kreirati nov softver, aplikacije, računarske sisteme...

Usled sve veće potražnje i velikog broja slobnodih radnih mesta u IT oblasti, svaki programer ima veliku šansu da brzo pronađe odlično plaćen posao, čak i na početničkim pozicijama.

Gde rade programeri

Sjajna osobina ovog posla je široka lepeza pozicija koje je moguće odabrati.

Ovi IT stručnjaci rade za pojedince, male firme, ali i za internacionalne kompanije, i to kao stalno zaposleni ili angažovani po projektu. Mnogi biraju upravo ovu drugu opciju, koja im omogućava da samostalno rade i raspolažu svojim slobodnim vremenom, jer posao mogu da obavljaju sa bilo koje tačke na planeti.

Programeri su svima potrebni

Bez obzira na to da li je reč o IT kompaniji ili kompaniji koja se bavi nekom drugom delatnošću, svakoj su potrebne usluge programera. Projekti mogu da variraju kada je reč o njihovoj kompleksnosti i dužini vremena potrebnog za realizaciju. Dok nekima treba jednostavan program, neka druga kompanija će tražiti stručnjake za razvoj kompleksnih sistema na kojima rade stotine programera.

Kod programera se najviše cene znanje i želja za usavršavanjem. U ovoj profesiji se ne može opstati preko veze, već isključivo na osnovu svojih sposobnosti. Ko se pokaže kao sposoban i pouzdan partner, može da računa na fantastičnu karijeru.

Kako da znate da li i vi možete da se bavite programiranjem

Ako vas zanimaju računari, sistematični ste i volite da rešavate logičke probleme, a želite da radite dinamičan posao uz fantastične uslove rada, programiranje je idealna profesija za vas.

Dobra stvar je to što već za godinu dana možete steći praktična znanja koja će vam otvoriti vrata mnogih kompanija. Ukoliko se posvetite školovanju, vrlo brzo ćete biti u mogućnosti da unovčite svoja znanja i talenat. Čak i ako nemate nikakvo prethodno iskustvo, sa stečenim znanjem moći ćete višestruko da unapredite svoju karijeru.

Šta treba da uradite da biste i vi postali programer

Da biste ušli u svet programiranja, nisu vam neophodne godine školovanja za koje možda više nemate ni vremena ni novca. Ne morate čak ni da putujete na predavanja, već možete, poput mnogih Vranjanaca, Leskovčana ili Mitrovčana, da učite online iz udobnosti svog doma.

Za manje od 12 meseci, na praktičnim programima za PHP ili Java programiranje možete da usvojite sva potrebna znanja koja će vam omogućiti da se uspešno bavite ovom profesijom.

Školovanjem na ITAcademy, osim praktično primenljivih veština, steći ćete i međunarodno priznate diplome i sertifikate koji će vas izdvojiti od konkurencije i potvrditi vam da posedujete potrebna znanja. Spojte svoja interesovanja sa veoma isplativim znanjima i započnite karijeru programera.

Obrazovanje

Koliko je zaista teško postati programer?

Brojne prednosti u kojima uživaju programeri, kao što su odlična zarada, prilika za rad od kuće ili mogućnost da uvek pronađu novi posao, predstavljaju nešto zbog čega im mnogi zavide. Ipak, i pored toga, većina ljudi koja mašta o pomenutim dobrobitima često ima nedoumicu da li da se upusti u avanturu zvanu programiranje.

it akademija | pr petak 20.04. 11:20 Komentara: 0

Nađite bolji posao u samo 3 koraka

Da li imate osećaj da radite non-stop i da zbog toga ne stižete da se posvetite sebi? Da li sanjate o poslu na kom će vas više ceniti i gde ćete bolje zarađivati? Spremni ste da se usavršavate da biste došli do bolje zarade, ali ne znate kako?

it akademija | pr petak 30.03. 12:50 Komentara: 0
strana 1 od 19 idi na stranu