Novi ciklus kviza!

PUT OKO SVETA

Sve je u Vašoj glavi!

Želite da obnovite svoje znanje, naučite puno toga novog i odlično se zabavite! Proputujte svetom, bez viza, iz svoje fotelje, od 1. oktobra, u novom ciklusu kviza “Put oko sveta”, na televiziji B92. A ako ste istinski avanturista i pravi erudita, možda baš Vi osvojite put oko sveta u drugom ciklusu našeg kviza!

Novi ciklus donosi nekoliko osveženja.


Nova je druga igra koja predstavlja napredak, kako u takmičarskom, tako i u vizuelnom smislu. Igra se zove „Eurotrip“ i šalje dvojicu takmičara na dalek put, jednog u pravcu Istoka, a drugog u pravcu Zapada. Takmičari na svom putešestviju prave pun krug oko zemaljske kugle. Tri segmenta, odnosno tri stanice u drugoj igri su: igra sa ponuđenim odgovorima (ABCD pitalice), igra vešala (sa slovnim pomoćima) i na kraju, šest brzih pitanja koja odlučuju pobednika. Na ovom brzom “Putu oko sveta” menjaju se i države u vezi sa kojima se pitanja postavljaju.

I treća igra ima novo izdanje - takmičar ima 60 sekundi u okviru kojih mora da odgovori na postavljeno pitanje. U igri postoje dve vrste pomoći, u vidu asocijacija vezanih za odgovor. Takmičar ima izbor između opcije da odmah odgovori i tako pokuša da osvoji najvrednije putovanje koje je, ujedno, najudaljenije od „kuće“, odnosno Beograda, i mogućnosti da iskoristi jednu ili obe pomoći i, u slučaju tačnog odgovora, osvoji putovanje koje ima manju vrednost, odnosno, bliže je Beogradu.

Osim novih igara, kviz će u drugom ciklusu predstaviti i neke nove sveznalice koje do sada niste viđali u domaćim kvizovima. Voditelj je i dalje šarmanta Jovana Vukojević.

Kliknite ovde za zagrevanje, proverite svoje znanje i odgovorite na pitanja!