1. cvc je informacija koja se ne daje nikome. upitno je da li je prosecan gradjanin dovoljno tehnicki sposoban da prepozna nasumicno generisan sajt od onog legalnog koji ce prema njegovim podacima da se odnosi u skladu sa proverama kreditnih i kompanija koje izdaju certifikat o mogucnosti prometa tih podataka.

  na primer kod nas mobilni operateri (i ne samo oni) nude snimanje podataka sa kartica da bi olaksali naknadno placanje racuna ali nigde nije definisano kako se ti podaci cuvaju obradjuju i kome su dostupni.
  (olovo je prirodno, 28. septembar 2023 15:48)

  # Link komentara

 2. I meni su to tražili na Braču. Rekao sam ne pada mi na pamet i pozvao menadžera. Pa su odustali. Za rubriku “Verovali ili ne”.
  (Georgije, 28. septembar 2023 15:48)

  # Link komentara

 3. Putpuno legalno. Plaćao sam sa CVV putem telefona na tipkovnici i to sklapao ugovore verbalno u inozemstvu davajući podatke sa ovlaštenim predstavnicima renomiranih tvrtki na daljinu. CVV upisuješ i na Amazonu,
  No biggie.
  (Ustaše, 28. septembar 2023 13:16)

  Naravno da unosis CVV kad god kupujes nesto online, ali za to postoji poseban digitalni sertifikat koji mozes i da vidis koji je gore u url-u ako predjes misem preko onog katanca. Naravno, u tom slucaju konekcija je sigurna, informacije su kriptovane i niko ne moze da vidi taj broj.
  U ovom slucaju, oni traze da se na obicnu email adresu posalju sve informacije koje se lagano mogu upotrebiti posle da neko placa online sa tvoje kartice a prvo, email nije siguran nacin komunikacije, drugo ne znas ni ko sve ima pristup tom mail-u.
  (Nina, 28. septembar 2023 15:42)

  # Link komentara

 4. @Ustašw,

  Nisi u pravu. Firma koja obrađuje preko telefona kartice MORA da ima sertifikat, zaboravih već kako se zove. Ima šest slova skraćenica.

  Preko Amazona ti ukucavaš, a ne daješ telefonom. A i ako si dao telefonom, ili su imali sertifikat ili su ti isto tako nelegalno tražili.
  (kvasac13197, 28. septembar 2023 14:43)

  # Link komentara

 5. Putpuno legalno. Plaćao sam sa CVV putem telefona na tipkovnici i to sklapao ugovore verbalno u inozemstvu davajući podatke sa ovlaštenim predstavnicima renomiranih tvrtki na daljinu. CVV upisuješ i na Amazonu,
  No biggie.
  (Ustaše, 28. septembar 2023 13:16)

  Naravno da je legalno da hotel traži podatke o kreditnoj kartici. Ovde je problem što je hotel tražio da podaci o kreditnoj kartici budu poslati preko e-maila, što nije siguran način razmene podataka. Zato su kažnjeni.
  (Yeti, 28. septembar 2023 14:42)

  # Link komentara

 6. Putpuno legalno. Plaćao sam sa CVV putem telefona na tipkovnici i to sklapao ugovore verbalno u inozemstvu davajući podatke sa ovlaštenim predstavnicima renomiranih tvrtki na daljinu. CVV upisuješ i na Amazonu,
  No biggie.
  (Ustaše, 28. septembar 2023 13:16)

  Vidi se da nemas pojma. Takvi kao ti su Bogom dani za internet varalice.
  (Istina, 28. septembar 2023 14:39)

  # Link komentara

 7. Nije kriv hotel već taj očajan sistem gde neko može da ima samo brojeve sa tvoje kartice i da ti online kupovinom poskida sve što imaš na istoj. Neverovatno je koliko smo nezaštićeni u eri takozvane sigurnosti.
  (kula od karata, 28. septembar 2023 13:32)

  # Link komentara

 8. Putpuno legalno. Plaćao sam sa CVV putem telefona na tipkovnici i to sklapao ugovore verbalno u inozemstvu davajući podatke sa ovlaštenim predstavnicima renomiranih tvrtki na daljinu. CVV upisuješ i na Amazonu,
  No biggie.
  (Ustaše, 28. septembar 2023 13:16)

  # Link komentara

 9. Liči na red..
  (Evroazija forever, 28. septembar 2023 12:48)

  # Link komentara