Letovanje

Nakon razornih zemljotresa koji su u februaru pogodili jug Turske, mnogi su se zaptali da li je bezbedno ove sezone letovati u toj zemlji. Međutim, iako je strah opravadan, izgleda da srpski turisti ne razmišljaju na taj način, jer se ineteresovanje za aranžamane u Turskoj ne smanjuje.

Nakon dve godine preventivnih mera zbog pandemije virusa korona i brojnih ograničenja koja su, između ostalog, uticala i izmenila, putovanja u celom svetu, ovogodišnja letnja turistička sezona bi mogla da bude u potpunosti početak povratka na staro i novih pogodnosti kada je reč o uslovima za prelazak graničnih prelaza i vazdušnih prostora.

Letovanje u Albaniji poslednjih godina veoma je traženo među turistima iz Srbije, ali i zemalja regiona - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, kao i Hrvatske i Slovenije. Tokom 2022. godine Albaniju je posetilo više od sedam i po miliona stranih turista, što je povećanje od više od 30 odsto u odnosu na prethodnu, 2021. godinu.

Fenomenalna istorija koja je zabeležena u Egiptu, zajedno sa opuštenom viznom politikom i pristupačnim cenama, čine Egipat vrhunskom destinacijom za turiste. Globalna turistička ekonomija se brzo oporavlja nakon pandemije i putovanja izgleda kao da su se vratila u normalu, ali će biti potrebno nekoliko godina da ekonomije nadoknade svoje gubitke.

Posetioci najznačajnije turističke manifestaciji u zemlji i regionu Međunarodnog sajma turizma i Međunarodnog sajma hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca – Oprema, na Beogradskom sajmu, kažu da su više cene aranžmana nego prethodne godine, dok predstavnici turističkih agencija navode da su pripremili popuste od 10 do 40 odsto, u zavisnosti od destinacije i termina, kao i da već imaju veliki broj rezervacija.

strana 1 od 68 idi na stranu