Foto: TOS
Foto: TOS

Prirodni pejzaži, lekovita voda i ljubazni domaćini, glavni aduti banje Vrujci i Divčibara FOTO

Podeli

Svi oni koji se odluče da odmor provedu u banji Vrujci, nadomak Mionice, mogu da uživaju u prelepim pejzažima, lekovitoj vodi i blatu, ukusnim tradicionalnim srpskim specijalitetima, kao i u ljubaznosti domaćina.

Nedaleko od banje Vrujci, u mioničkom selu Struganik nalazi se rodna kuća vojvode Živojina Mišića, jednog od najznačajnijih vojnih zapovednika Srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Nedaleko odatle je još jedno interesantno mesto - Tkački dvor - kuća naše poznate akademske umetnice Zagorke Stojanović, koja se bavi ilustracijom, modnim kostimom, scenografijom, kostimografijom i tapiserijom. Njeno novo umetničko delo su šik šajkače koje i žene mogu da nose.

U samoj banji gradi se nov hotel, koji će imati 22 apartmana i nalazi se u okviru kompleksa "Nova banja Vrujci" koji raspolaže sa 7 bazena sa termomineralnom, lekovitom vodom, akva-parkom i drugim sadržajima.

Izgradnju ovog hotela obišli su potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i v. d. direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović. Potom su nastavili ka poznatom planinskom turističkom mestu - Divčibare, koja se nalazi u centralnom delu planine Maljen.

Foto: TOS
Foto: TOS

Tamo su obišli nov hotel našeg proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića "Crni vrh", koji raspolaže sa 112 soba, kongresnim salama, velnes i spa centrom i drugim sadržajima, a u toku su završni radovi na izgradnji sportske hale. Na Divčibarama je razvijen boravišni, zdravstveno-rekreativni, sportsko-rekreativni i izletnički turizam.

Kada ste u tom kraju ne propustite da obiđete Valjevo - grad bogate istorije, tradicije i kulture.

Reka Gradac predstavlja jednu od najomiljenijih destinacija za ljubitelje sportskog ribolova u ovom delu Evrope. Kao značajne turističke destinacije ovog kraja izdvajaju se selo Brankovina, rodno mesto pesnikinje Desanke Maksimović, kao i manastiri Lelić, Ćelije i Pustinja, koji privlače veliki broj vernika i hodočasnika.

strana 1 od 374 idi na stranu