Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo su najlepša mesta za kampovanje u Srbiji: Uživajte pod otvorenim nebom

Podeli

Uživanje pod otvorenim nebom, bilo da šetate ili gledate u zvezde, jedan je od najboljih načina da doživite i upoznate svaku zemlju. Sa sve većom pomamom širom sveta da se vratimo prirodi, saznajemo za sve više nesvakidašnjih lokacija za kampovanje.

One koji vole da kampuju vezuje ljubav prema prirodi, iako možda dolaze iz raznih društvenih slojeva i različitih su zanimanja. Kampovanje je način da se upustite u nešto drugačije i vidite destinaciju iz potpuno novog ugla, a možda upoznate i entuzijastu sličnog sebi, s kojim ćete se potom upuštati u zajedničke avanture.

Mesta za kampovanje birajte po svom nahođenju, aktivnostima koje su ponuđene u sklopu kampa, ali i na osnovu toga šta možete obići u okolini.

Kamp Srbija

Na Vračevgajskom jezeru, 4 km od centra Bele Crkve, nalazi se kamp Srbija čiji je kapacitet oko 50 kamping jedinica. Ovo je jedno od omiljenih ribolovačkih odmarališta, a popularan je i među mladima zbog bogatog sportsko-rekreativnog sadržaja na obali i na jezeru. U sklopu kampa nalaze se sportski tereni za odbojku i fudbal na pesku. Tu su i obližnje prodavnice, restoran na jezerskom ostrvcetu i tri četvorokrevetna bungalova. Mogu se iznajmiti i pedaline i čamaci za vožnju po jezeru, kako bi uživanje bilo potpuno.

Kamp Vlasina

Na Vlasinskom jezeru, na 1.213 m nadmorske visine, smešten je kamp Vlasina. U kampu se nalaze parcele za šatore, ali i mesta za karavane. Tu su i dva terena za fudbal, trim staza, uređena plaža, a dostupne su i vožnje čamcima i obilasci plovećih ostrva na jezeru. Takođe je moguće organizovati i takmičenja u sportskom ribolovu. Blagonakloni uticaj klime i tišina planinske prirode čine ovo mesto idealnim za boravak i odmor, a ne zaboravite i na planine Čemernik i Varednik kojima su okruženi kamp Vlasina i Vlasinsko jezero.

Kamp Drina

Tik uz put Bajina Bašta – Perućac je smešten kamp Drina. Prostire se prema reci Drini, dok se u blizini nalaze jezero Perućac i NP Tara sa različitim aktivnostima. U kampu se nalazi više od 30 kamping parcela pogodnih za šatore i prikolice. Postoji i opcija iznajmljivanja apartmana u obližnjoj vili. Ako ste fan pecanja, kamp Drina je savršeno mesto. Poseduje tuš sa toplom vodom, besplatan internet, a tu je i mogućnost punjenja mobilnih telefona u simpatičnom letnjikovcu. Od turističkih lokaliteta obiđite manastir Raču, Drvengrad u Mokroj Gori, kupalište i srednjovekovnu nekropolu "Mramorje" u Perućcu, kao i mnoge druge, piše wannabe magazin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 923 idi na stranu