Foto: Depositphotos/ AntonioGuillemF
Foto: Depositphotos/ AntonioGuillemF

JUTA otkazuje sve turističke aranžmane do 15. maja

Podeli

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije JUTA Aleksandar Seničić izjavio je danas da je to udruženje odlučilo da do 15. maja otkaže sve turističke aranžmane za inostranstvo, zbog vanredne situacije u zemlji, ali i otežanih uslova putovanja u čitavom svetu, izazvanih epidemijom koronavirusa.

"Radi se o oko 100.010 aranžmana, koje su građani Srbije uplatili za putovanja uglavnom na sever Italije i u gradove Evrope, ali i u zemlje poput Maroka i nekih drugih dalekih destinacija", rekao je Seničić agenciji Beta.

On je objasnio da građani mogu da se obrate turističkim agencijama kod kojih su uplatili aranžmane, kako bi se dogovorili o načinu kompenzacije.

"Predlog je da građani za uplaćeni iznos dobiju neki drugi aranžman ili da isti aranžman realizuju u nekom drugom terminu", dodao je Seničić, navodeći da novac nije moguće vratiti, jer su njime unapred plaćeni i prevoz i smeštaj.

Prema njegovim rečima, turističke agencije zbog čitave situacije sa epidemijom imaju probleme sa likvidnošću.

Kako je naveo, zbog toga je danas o svemu obavešteno i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Takođe, istakao je i da asocijacija JUTA od resornog ministarstva očekuje dodatne razgovore kako bi se našlo rešenje za pomoć turističkim agencijama.

strana 1 od 753 idi na stranu