Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Novi prostor za putnike na aerodromu "Nikola Tesla"

Podeli

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu u funkciji je novi prostor za prihvat putnika koji u vreme vanrednog stanja dođu u Srbiju, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa Covid-19.

U tom prostoru, u neposrednoj blizini dolaznih gejtova, u kome se nalazi sva potrebna oprema, putnike će po izlasku iz aviona sanitarni inspektori testirati na korona virus, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

Obezbeđeni prostor sadrži uređene toalete, fotelje raspoređene na propisanom rastojanju, aparate sa pijaćom toplom i hladnom vodom i druge pogodnosti.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić kaže da je poseban prostor na aerodromu organizovan sa željom da putnici imaju humaniji i komforniji tretman, ali i da zaštita od širenja zaraze bude još kvalitetnija.

"Više nije moguće da bilo ko od putnika koji dođu u zemlju, ne prođe propisane procedure ulaska u vreme vanrednog stanja", rekao je Ilić.

Prema Ilićevim rečima, zajedno sa aerodromom "Nikola Tesla", graničnom policijom i predstavnicima Ministarstva zdravlja postignuto je da se taj prostor organizuje za samo četiri sata.

Osim komfornog prostora za putnike, obezbeđene su i posebne prostorije za predstavnike Ministarstva zdravlja, dodaje Ilić, kako bi i oni kvalitetno i nesmetano mogli da rade svoj posao.

Ilić je objasnio da putnici posle testiranja na virus Covid-19 nastavljaju ka pasoškoj kontroli, a nakon toga organizovano napuštaju zgradu aerodroma po utvrđenim procedurama, u skladu sa odlukama Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.

Kroz novi prostor prvi su organizovano prošli putnici koji su u petak popodne stigli posebnim letom iz Berlina i Frankfurta.

strana 1 od 714 idi na stranu