Foto: Depositphotos / anyaberkut
Foto: Depositphotos / anyaberkut

Lefkada: Petočlana porodica iz Srbije u bolnici zbog koronavirusa

Podeli

Petočlanoj porodici iz Srbije, koja je bila na odmoru na Lefkadi, testiranjem je utvrđeno da je pozitivna na virus kovid-19 i u ponedeljak svi su smešteni u Univerzitetsku bolnicu u gradu Janjini, u severozapadnom delu te zemlje.

Pročitajte još:

Građani Srbije i dalje na "crnoj listi": Hoćemo li proći svih 9 "krugova pakla"?

Roditelji su smešteni u Specijalnom odeljenju namenjenom za pacijente kovid-19, dok je troje maloletne dece, koji pokazuju blage simptome, smešteno na Pedijatrijsku kliniku iste bolnice, navodi sajt grčke televizije Skaj.

Grčke vlasti planiraju ukidanje zabrane letova iz određenih zemalja visokog rizika, ali sa novim merama u cilju sprečavanja širenja virusa.

Grčka pooštrava inspekcije na kopnenim granicama te će od sutra u tu zemlju moći samo putnici sa negativnim rezultatima PCR testa i to samo kroz granični prelaz Kulata-Promahonas, na grčko-bugarskoj granici, navodi Katimerini.

U prvih 11 dana jula, grčke vlasti su zabeležile četiri puta više pozitivnih testova na korona virus na kopnenim granicama, nego na atinskom aerodromu.

Studiju koja je sproveo profesor sa solunskog univerziteta Aristotel Dimostenis Sarigijanis predviđa porast slučajeva zaraženih do kraja jula.

U studiji se upozorava na povećanje broja zaraženih za 5.200 do kraja jula i 8.000 do kraja avgusta, prenosi grčki list Katimerini.

strana 1 od 995 idi na stranu