Foto: Depositphotos /  lucidwaters
Foto: Depositphotos / lucidwaters

Beba pronađena na aerodromu - sve putnice skinute s leta VIDEO

Podeli

Katarske vlasti su informisale nadležne u Australiji da su trinaest putnica skinuli s leta i priveli na aerodromu u Dohi, gde je izvršen detaljan pregled da bi se ustanovilo da li su povezane sa napuštanjem jedne bebe, novorođenčeta koje ostavljeno na aerodromskom terminalu.

Australija je danas osudila katarske vlasti zbog postupanja prema 13 putnica na letu za Sidnej koje su bile podvrgnute detaljnom pregledu da bi se ustanovilo da li su povezane sa pronalskom te bebe.

Putnice Katar ervejza na letu 908 za Sidnej bile su podvrgnute detaljnom medicinskom pregledu na aerodromu Hamad u Dohi i let je zbog toga bio odložen.

Jedan od putnika kazao je da je su u avionu čuli objavu u kojoj su žene pozvane da napuste avion.

Ministarstvo spoljnih poslova Australije opisalo je postupanje katarskih vlasti kao neprimereno.

"Incident je veoma uznemirujući i nasilan. Nikada u svom životu nisam čula za sličan slučaj. Preneli smo nedvosmisleno naš stav katarskim vlastima", rekla je australijska ministarka spoljnih poslova Mariz Pejn i potvrdila da tokom ove nedelje očekuje detaljan izveštaj katarskih vlasti na osnovu kojeg će doneti odluku o narednim koracima, preneo je AP.

Nakon povratka u Australiju putnice iz Katara su otišle u karantin gde su dobile svu neophodnu zdravstvenu negu i psihijatrijsku pomoć.

Novorođenče, inače, još nije identifikovano, ali je predato nadležnim medicinskim i socijalnim službama, saopštili su nadležni na aerodromu u Dohi.

strana 1 od 1431 idi na stranu