Foto: Viacheslav Lopatin / Shutterstock
Foto: Viacheslav Lopatin / Shutterstock

Od danas dostupan digitalni zeleni sertifikat: Dokument za lakša putovanja

Podeli

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovid 19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

Pročitajte još:

Vučić: "Nisu vam potrebni PCR testovi, već sertifikat koji ćete da dobijete od države"

Srbija na "zelenoj listi" zemalja za ulazak u EU?

EK odlučila: Vakcinisanima dozvoljena putovanja

"Digitalni zeleni sertifikat predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv COVID-19 i da li imate rezultate testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2. On predstavlja potvrdu koja je kvalifikovano elektronski pečatirana i kao takva ne može biti falsifikovana niti zloupotrebljena. Digitalni zeleni sertifikat, pored ličnih podataka - imena, prezimena, JMBG-a, pola i broja pasoša, sadrži podatke da li je lice vakcinisano, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve i druge doze. Takođe, ovaj sertifikat sadrži i rezultate PCR, Antigenskog i Serološog testa", izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Na letovanje će moći i oni koji nisu vakcinisani

Da bi se dobio Digitalni zeleni sertifikat potrebno je da građani budu registrovani na Portalu eUprava, saopštila je ta vladina Kancelarija.

Nakon prijave i odabira usluge Digitalni zaleni sertifikat prikazuje se opcija Pokreni uslugu. Potrebno je da, nakon pokretanja opcije Pokreni uslugu, građani provere svoje podatke, potvrde imejl adresu i za par minuta Digitalni elektronski sertifikat stiže na odabrani imejl.

Još jedna zemlja odobrila ulazak Srbima bez PCR testa

Uputstvo za registrovanje naloga na Portalu eUprava je dostupno na sajtu .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2155 idi na stranu