Foto:EPA/NEIL HALL
Foto:EPA/NEIL HALL

Britanija će ublažiti mere protiv kovida 19 za putovanja

Podeli

Britanija će danas razmotriti ublažavanje mera protiv virusa kovid 19 za međunarodna putovanja, rekao je danas ministar za poljoprivredu Džordž Justis za Skaj njuz.

Turistička industrija se požalila da bezbroj teških pravila i birokratija ometaju avio-kompanije i pozvala vladu da ublaži ograničenja putovanja, prisili kompanije da ponude jeftinija testiranja na kovid 19 i dozvole potpuno vakcinisanim ljudima više slobode, piše Rojters.

U pokušaju suzbijanja koronavirusa, Britanija je uvela pravila koja zahtevaju skupa privatna testiranja i takozvani sistem semafora, koji odredišta svrstava u zelena, žuta i crvena.

"Potkomitet kabineta za kovid 19, koji odlučuje o ovim stvarima razmotriće to verovatno kasnije danas", rekao je Justis.

Turisti su se žalili na cenu koju plaćaju za obavezne privatne testove na kovid 19 koji koštaju oko 50 funti. Ministri će smanjiti broj zemalja sa "crvene liste", kojih je trenutno 62, uklanjanjem "žute liste", a oni koji su potpuno vakcinisani neće morati više da plaćaju skupo testiranje, objavio je list Tajms.

Novine kažu da karantin u hotelu i dalje važi za one koji se vraćaju iz zemalja sa "crvene liste".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2793 idi na stranu