Foto: Shutterstock/ Soloviova Liudmyla
Foto: Shutterstock/ Soloviova Liudmyla

Trendovi u 2022: Kako ćemo putovati?

Podeli

Epidemiološka situacija umnogome diktira koliko i gde putujemo, pa možemo očekivati da će krojiti putovanja i naredne godine.

1. Privatnost

Jedan od trendova koji će obeležiti 2022. godinu biće težnja za privatnošću. Naime, i dalje će se tražiti više prostora i privatni smeštaj, ali na primer u izolovanim kućama za odmor.

2. Dodatni sadržaji

Oni koji se odluče na neki aranžman sve će češće birati opciju "resort na plaži plus...", odnosno dodatne aktivnosti, na primer kulturne sadržaje iznad apsolutnog odmaranja i opuštanja.

3. Putovanje vozom

Agencije koje se bave izradom luksuznih, individualno skrojenih putovanja tvrde da primećuju veliki porast interesovanja za putovanje vozom.

4. Porodična putovanja

Što se tiče porodičnih putovanja, ona će se rezervisati mnogo više nego u vreme pre pandemije. Sve će se više ceniti vreme i odmor proveden s porodicom (mnoge porodice više će putovati i s kućnim ljubimcima), a veći glas u donošenju odluke o tome gde putovati imaće i deca.

5. Briga za sebe

Putovanja će se u sve većoj meri doživljavati kao vid brige za sebe.

6. Staycation

Dosad popularni staycation, odmor nedaleko od sopstvene kuće, i dalje će mnogima ostati jedna od omiljenih opcija.

7. Otkazivanje

Prilikom rezervisanja aranžmana, karata i smeštaja i dalje će jedna od najbitnijih stavki biti politika otkazivanja. Što fleksibilnije, to bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3153 idi na stranu