Foto: Jag_cz/Shutterstock
Foto: Jag_cz/Shutterstock

Dolazi do revolucije u avio-prevozu: Biće vam potrebno samo dva sata

Podeli

Let između Velike Britanije i Australije traje više od 20 sati, međutim, po nekim planovima, moguće je veliko skraćenje.

Čini se da će predugačka putovanja postati prošlost, što je još uvek za nas nezamislivo. Verovali ili ne, plan je da let između Velike Britanije i Australije traje samo dva sata, prenosi portal Tajm aut.

Trenutni let je oko 24 sata, uz stajanje na pola puta, a ako se ispuni drugi plan, do 2025. trebalo bi da se smanji na 20 sati, pod uslovom da se ukine stajanje.

Ipak, za desetak godina bi i to moglo da postane prošlost, s obzirom na to da se planiraju suborbitalni letovi koji će zasigurno dovesti do velike revolucije u prevozu.

Letovi bi ulazili u svemir neko vreme pre nego što bi se spustili natrag u Zemljinu orbitu – skraćujući pritom dobrih 20 sati letenja. Sve ovo je još uvek na nivou istraživanja, a naučnici se bave i time kako bi putnici podnosili ovakav način putovanja.

Za sada se došlo do zaključka kako bi većina putnika dobro podnela uslove, osim nekih koji bi imali fiziološke reakcije, međutim, smatra se da je sve bolje od provedenog jednog celog dana u avionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4996 idi na stranu