Foto: Shutterstock/nullplus
Foto: Shutterstock/nullplus

Studija pokazala šta gosti najčešće kradu u hotelima: Nećete moći da verujete

Podeli

Krađa sapuna i olovaka iz hotela deluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od njih se odvaže da ukradu čak i televizore, klavire, dušeke ili čak plišane igračke iz hotelskih soba.

Nemački portal "Velnes hevn" razgovarao je sa 1.376 hotelska menadžera na temu - koji predmeti se najviše kradu, a uočljiva je razlika kada je reč o ukradenim stvarima iz hotela sa četiri i pet zvezdica.

Glavni rezultat studije iz oktobra pokazao je da se najviše kradu peškiri i bade-mantili, a nakon toga slede ofingeri, olovke i kozmetika. Kada je reč o nacionalosti gostiju, ne kradu svi iste predmete.

Ispostavilo se da nemački i britanski gosti hotela, osim što kradu peškire i bade-mantile, uglavnom kradu kozmetiku i predmete za toalet. Austrijanci su više orijentisani na krađu tanjira i kafe aparata, dok su za Amerikance "prioritet" jastuci i baterije. Italijani vole da ponesu čašu za vino kao hotelski suvenir, dok je kod Švajcaraca fen izuzetno "tražen".

Francuzi su drugačiji, pa kradu televizijske setove ili daljinske upravljače, dodaje se. Uočljivo je i da se tableti šest puta više kradu u hotelima sa pet zvezdica. Umetnička dela su "popularna" među lopovima u luksuznim hotelima, gde se ukrade 4,3 puta više nego u hotelima sa četiri zvezdice. Televizijski setovi i dušeci se mnogo više kradu u hotelima sa pet zvezdica.

Desetak odsto menadžera hotela sa pet zvezdica se žali na krađu dušeka, dok je u hotelima sa četiri zvezdice to slučaj "samo" 2,2 odsto.

Gosti hotela sa četiri zvezdice se više zadovoljavaju prostijim stvarima - peškirima, ofingerima, baterijama i daljinskim upravljačima. Jedan italijanski hotelijer je ispričao da je jednog dana, dok je prolazio kroz hol, primetio da u njemu nedostaje nešto veliko.

"Ubrzo sam saznao da su trojica nepoznatih muškaraca u kombinezonima ukrala veliki klavir koji nikada nije vraćen", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5344 idi na stranu