Ne brinite, stakleni most u Kini je bezbedan (VIDEO)

Snimak najvišeg staklenog mosta na svetu koji izgleda kao da puca pod nogama posetilaca toliko je uznemirio pojedine korisnike interneta da su iz uprave Severnog parka morali zvanično da objasne o čemu je reč.

Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Naime, na ploče na mostu u Handanu, u provinciji Hebej, ugrađeni su infracrveni senzori koji izazivaju specijalne efekte, tako da izgleda kao da staklene ploče pucaju pod teretom težine turista, navode kineski medji.

Zaposleni u parku su saopštili da će turisti biti ubuduće obavešteni o efektima koji ih čekaju dok prelaze most, a da će, u slučaju da stvarno dođe do pucanja staklenih ploča, on biti odmah zatvoren.

Most dug 266 metara podignut je na litici i nalazi se na 1.180 metara nadmorske visine. Takozvano pucanje staklenih ploča praćeno je zvučnim efektima pucanja stakla, a pokreću ga infracrveni senzori na nekoliko panela blizu kraja mosta.

Širom Kine u turističkim mestima ima oko 60 staklenih mostova, ali ovaj u provinciji Hebej je prvi koji je instalirao efekat pucanja stakla.

Zanimljivosti

strana 1 od 733 idi na stranu