Alkotraz - neobičan bar u koji je poželjno doneti svoje piće

Prvi londonski koktel bar, napravljen u zatvorskom stilu, Alkotraz, otvoren je pre dve nedelje.

Izvor: punkufer.hr
Podeli

U njemu je dozvoljeno krijumčariti svoje piće, jedino morate da pazite, baš kao i u zatvoru, da vas ne primete čuvari. Pića koja unesete potom vam se serviraju kao u kafiću, a kako bi doživljaj bio potpun, na ulazu dobijete narandžasta zatvorska odela i u svom piću uživate u malim ćelijama.

Alkotraz, koji je vrata otvorio 28. septembra, radiće nažalost samo tri meseca. Inspirisan je Alkatrazom, a odjednom može da primi 30 "zatvorenika". Pića se poslužuju bez menija, a dobijaju se obično u metalnim zatvorskim čašama kako ne bi privlačili pažnju čuvara.

"Otvorili smo vrata pre dve nedelje i dočekali veliki broj ljudi u potrazi za ovakvim iskustvom. Reakcije na internetu takođe su bile sjajne, a i istraživanje u kome su učestvovali gosti nakon posete pokazalo je da su svi oduševljeni“, ispričao je Sem Šerman iz kompanije Inventiv prodakšns (Inventive Productions), koja stoji iza ovog projekta.

Čini se kako se fascinacija zatvorima ne može potrošiti, jer je recimo i na Tajlandu nedavno otvoren hotel u kom spavate u ćeliji.

Bar Alkotraz otvoren je od četvrtka do subote, a radno vreme je od 17 do 23 časova. Ulaz košta 30 funti, a uz ulaznicu se dobijaju četiri koktela i dvosatni boravak.

Zanimljivosti

strana 1 od 739 idi na stranu