Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zašto turisti obožavaju Amsterdam?

Podeli

Amsterdam je muzej na otvorenom, riznica znamenitog istorijskog nasleđa iz XVII veka, nesvakidašnjih građevinskih ostvarenja, uskih fasada različitih boja, 1.500 mostova, nebrojanih kanala, čamaca koji plove neprestano...

Ova izuzetno uređena kraljevina, kojom već duže vreme vladaju žene, nije bez razloga stecište turista iz celog sveta, ali i imigranata svih nacija i boja, koji daju poseban pečat zemlji, čiji se najveći deo nalazi ispod površine mora.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Amsterdam je jedan od retkih gradova Evrope u kome ćete se najmanje osećati kao stranac, jer ovde živi više od 180 nacija. U gradu ima više od pedeset muzeja, a najpopularniji su "Stedelijk“, Muzej savremene umjetnosti, "Van Gog" sa stalnom postavkom, Muzej voštanih figura "Tiso" i originalna pivara "Hajneken". Izbor je neverovatan i kako god doživljavali umetnost, u Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaći muzej koji će zadovoljiti vaš ukus.

Noćni život u Amsterdamu predstavlja pravi izazov. Postoji više od pedeset bioskopa, pozorišta, u kojima se predstave igraju i na engleskom jeziku, a koncerti klasične muzike se izvode u prelepim, osvetljenim, parkovima.

Idealno mesto za šetnju je pored reke Amstel. Za večernju zabavu posetite barove u delu grada pod nazivom Jordan. Lokacije koje bi takođe trebalo obići u Amsterdamu su Rajks muzej i stadion Ajaksa...

Ako ste ga posetili, napišite nam u komentarima zašto ga vi volite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18959 idi na stranu