Foto: Karavanov_Lev/Shutterstock
Foto: Karavanov_Lev/Shutterstock

Manje posećene zemlje Evrope koje morate jednom u životu da obiđete

Podeli

Evropa nije nepoznata turistima. Zemlje poput Francuske, Španije i Italije često su na vrhu popisa najpopularnijih destinacija na svetu. Turska se takođe visoko pozicionirala kao jedna od najomiljenijih zemalja kod turista. Međutim, postoje i druge zemlje koje obavezno treba posetiti, a koje nisu na listama turista.

Turisti se retko odlučuju da putuju u manje turistički posećene zemlje Evrope. Ponekad je potrebno skrenuti sa utabanih turističkih staza i potražiti nešto drugo, manje poznato, a podjednako lepo i bajkovito. Medijska kuća Juronjuz (Euronews) je napravila listu manje poznatih zemalja, zapostavljenih destinacija koje bi trebalo posetiti na sledećem putovanju.

Rumunija – taj divni bajkoviti osećaj

Rumunija je najpoznatija po svojoj povezanosti sa Drakulom. To je zemlja nazubljenih planinskih vrhova, dvoraca sa visokim tornjevima i srednjovekovnim gradovima koji od davnina odolevaju zubu vremena.

Ova zemlja je poznata po fascinantnim ljudima i rustičnim selima koja prikazuju tradicionalnu kulturu ove zemlje. Osim toga, tu ima dosta kulturno-istorijskog sadržaja, kao i prirodnih lepota koje mogu zadovoljiti sve turističke ukuse i potrebe. Glavni grad Bukurešt ima jedinstven arhitektonski stil koji spaja klasičnu arhitekturu 19. veka sa arhitekturom sovjetskog brutalističkog stila.

Lihtenštajn – mirno istraživanje planina

Ova malena država je smeštena u planinama između Švajcarske i Austrije. Iako je mala zemlja i nema svoj aerodrom, lako je dostupna putnom i železničkom infrastrukturom. Lihtenštajn je najmanje posećena zemlja Evrope, što je velika nepravda.

Lihtenštajn je smešten uz Alpe, pa je izuzetno važna privredna grana zimski truizam. Osim skijanja, postoji mnogo pešačkih i biciklističkih staza za istraživanje zemlje koje su bez uobičajenih turističkih gužvi. U Lihtenštajnu postoji takođe mnogo kulturnih znamenitosti i lepih gradova. Ova bajkovita zemlja je toliko mala da se može obići za dva dana.

Finska – netaknuta divljina

Sa mnogo manje turista od susedne Norveške i Švedske, Finska nudi savršenu priliku da se izgubite u visokim šumama i kristalno čistim jezerima idiličnih nacionalnih parkova u zemlji. Tu možete sresti najrazličitije životinje i uživati noću u polarnoj svetlosti.

Pored prirode, treba izdvojiti i moderne gradove i tradicionalna sela. Finska je poznata po tome da u njoj žive najsrećniji ljudi na svetu, što se prilikom posete može i osetiti.

Luksemburg – jedinstveni gradski pejzaž

Luksemburg nema izlaz na more i često se zanemaruje u korist njegovih poznatijih komšija Francuske i Nemačke. Međutim, njegov glavni grad iz bajke, srednjovekovni dvorci i slikovita sela čine ga vrednim posete.

Iako se radi o maloj zemlji, Luksemburg ima mnogo prirode za istraživanje. Tu se nalaze dobro održavane biciklističke i pešačke staze koje prolaze preko šumovitih brda i dolina koje su okružene vinogradima. Luksemburg spada među najmanje zemlje Evrope, a kvalitet života koji postoji tu retko se može videti na bilo kom drugom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20160 idi na stranu