Zimovanje

Sneg koji se presijava na suncu, fantastičan pogled i ono što je najvažnije – tišina. Sve ovo je bilo dovoljno da veliki broj Beograđana i Vojvođana tokom ove zimske sezone izaberu planinu Zlatar za svoj odmor. Turistički potencijali ovde su ogromni, a kada je ova destinacija postala izuzetno popularna, veliki broj meštana odlučio je to da iskoristi i da na svojim imanjima ugosti posetioce. Porodica Botić iz novovaroškog sela Bare jedna je od tih.

Jedna od najlepših srpskh planina zahvaljujući velikom entuzijazmu i dobroj ideji ljudi koji su tu ponikli dobila je svoje skijalište koje je tokom ovih lepih sunčanih dana puno posetilaca. Braća Teofilović iz Čačka pre dve godine su kupili žičaru i odabrali stazu kod škole u Rošcima u dužini od 300 metara i nazvali je Kablar 1.

Dok se na Kopaoniku i Zlatiboru traži mesto više, a ski staze su krcate, na samoj granici Srbije i Crne Gore skoro prazno je nekada popularno skijalište na Jabuci. Nekada je ovaj centar bio poznat širom bivše Jugoslavije, ali poslednjih decenija potpuno je pao u zaborav. Ipak, roditelji koji pamte zlatno doba ovog mesta rado dovode svoju decu kako bi ovde naučili da skijaju.

strana 1 od 30 idi na stranu