Foto: RINA
Foto: RINA

Zimska bajka na Goliji: Puno snega, cene niske

Podeli

Skoro metar snega do sada je palo na Goliji što je učinilo ovu planinu pravom zimskom lepoticom. Visoki četinari pod belim pokrivačem stvaraju prizore iz bajke, a kad padne, sneg se ovde zadržava čak i do maja meseca. Iako je skoro potpuno divlja, upravo taj njen potencijal prepoznali su mnogi posetioci, pa je na Goliji iz godine u godinu sve više turista. Vredni putari za sada putni pravac preko Golije održavaju prohodnim, pa je to bio razlog više da se veliki broj građana sa prvim snegom uputi ka ovoj lokaciji.

"Sada kada svi posetioci mogu da uživaju u snežnim čarolijama, mi smo pripremili mnoge sadržaje koje turisti mogu da probaju na ovoj planinskoj lepotici. Sportovi na snegu su naš adut za sve uzraste. Golija je idealna za početnike koji žele da nauče i da naprave svoje prve korake na skijama i koji se tek upuštaju u tu avanturu. Pored ski staze na Odvraćenici, mi pokrećemo još jednu u narednom periodu, a to je sa najvišeg vrha Jankovog kamena, koji se nalazi u srcu parka prirode Golije, što je svrstava u sasvim drugačiju planinu u odnosu na ostale urbane sredine" kazao je Janko Grbić, direktor TO Ivanjica.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Uspeli smo da realizujemo veliki broj vaučera, koje su građani iskoristili da posete brojne lokalitete, kako u samoj Ivanjici tako i na Goliji, Mučnju i Javoru. Zbog jako povoljne klime na ovoj planinskoj lepotici, otražnja za placevima ne prestaje, tako da ukoliko želite da imate nekretninu što bliže centru, moralibiste da izdbojite i preko 4000 evra za jedan ar zemlje" zaključio je Grbić.

Foto: RINA
Foto: RINA

Država je takođe prepoznala sve potencijale planine Golije, pa se na toj lokaciji planiraju velika ulaganja u turističku infrastrukturu i izgradnju hotelskih smeštajnih kapaciteta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 335 idi na stranu