Kik-boks savez Srbije dobio novog predsednika

Duško Basrak, nekadašnji šampion, novi je predsednik Kik-boks saveza Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Basrak je izabran na vanrednoj sednici Saveza održanoj u subotu u Kraljevu.

Nakon ostavke prethodnog predsednika, Miodraga Jotića, zakazana je izborna sednica.

Basrakov protivkandidat bio je Nenad Pagonis, takođe nekadašnji uspešni takmičar, a posle proceduralnog dela, utvrđivanja dokumentacije dvojice kandidata, usledile su diskusija i glasanje.

Pre glasanja je potpredsednik Slobodan Bata Marinković podneo ostavku, vođenje skupštine je preuzeo Božidar Ðermanović.

Deo delegata koji je podržavao Pagonisa napustio je sednicu, a Basrak dobio poverenje prisutnih, dovoljno da u narednom periodu rukovodi Kik boks savezom.

"Zahvalio bih se svim klubovima koji su mi dali podršku. Ovaj sport je svima nama dao mnogo i doašlo je vreme da mu se odužimo. Naš kik-boks nalazi se u nezavidnoj situaciji, ali ću sa svojim timom, i Upravnim odborom, pokušati da vratim i Savez i kik boks na puteve stare slave. Pokušaćemo još da ga podignemo. Prvi cilj je, naravno, da omogućimo nesmetan rad Saveza i našim najboljim takmiĉarima stvorimo uslove da se dobro pripreme za evropsko i svetsko prvenstvo ove godine. Sada je to prioritet, a daljim projektima i planovima bavićemo se kada prvi zadatak ispunimo",
rekao je Duško Basrak, novi predsednik Kik boks saveza Srbije posle izbora.

Pored izbora novog predsednika, delegati Skupštine Kik boks saveza Srbije izabrali su i Upravni odbor, u kojem su petorica privrednika, Miloš Štoka, Dušan Linta, Aleksandar Femić, Mladen Jeremić i Ognjen Cvjetićanin.

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora – Bojana Trajković, Slaven Radonić i prof. dr Nikola Jančev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.