Kik bokseri Srbije osvojili 11 medalja na Svetskom prvenstvu

Kik boks reprezentacija Srbije osvojila je 11 medalja na Svetskom prvenstvu u portugalskom gradu Albufeiri.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija je osvojila četiri zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje.

Najsjajnijim odličjima okitili su se: Lea Blagojević, Nikola Todorović, Danijel Memedovski i Aleksandra Krstić. Do srebrne medalje stigli su: Valentina Keri, Saida Bukvić, Nemanja Knežić, Aleksandar Menković, dok su bronze osvojili: Nevena Stefanović, Boban Nikolić, Aleksandar Konovalov.

"Ponovo smo dokazali da smo velesila u kik boksu. U Portugaliju smo otputovali sa 19 boraca, a vratili smo se sa 11 medalja što je zaista vrhunski rezultat. Zato svi naši takmičari i ceo stručni štab zaslužuju sve pohvale. Opšta ocena je svih da se Srbija na velika vrata vratila na stare staze slave. Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima. Moja želja je bila da osvojimo još neku medalju ali, ono što je najvažnije je da smo medju pet najuspešnijih nacija u ringovnim disciplinama", sumirao je utiske predsednik Kik boks saveza Srbije Duško Basrak.

Na šampionatu sveta u Portugaliji učestvovalo je u svim kik boks disciplinama 1.369 takmičara iz 70 medalja.

"Konkurencija je zaista bila žestoka i ostvaren je rezultat koji služi za ponos svih nas", istakao je selektor kik boks reprezentacije Srbije Srđan Radulović.

"SP nikad nije bilo jače i kvalitetnije. To odgovornom tvrdim s obzirom da sam sa našom reprezentacijom više od 20 godina. Šampionat je imao masovnost, ali i veliki kvalitet. Svi naši takmičari su bili na visini zadatka. Svi oni su dali sve od sebe i tokom čitavog šampionata niko od srpskih kik boksera nije bio u brojanju, a oni koji su gubili mečeve, izgubili su od potonjih šampiona", rekao je Radulović.

Ovo je bilo poslednje učešće na prvenstvima za Aleksandra Konovalova, koji je završio bogatu karijeru. Predsednik WAKO Roja Bejkera uručio je Konovalovu specijalno priznanje za doprinos svetskom kik boksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.