Vraća li se Habib Nurmagomedov?

Sudeći po rečima Dejne Vajta, Habib Nurmagomedov nije završio svoju karijeru.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

U petak je održan sastanak iza zatvorenih vrata, a glavni akteri su bili Dejna Vajt i Habib Nurmagomedov i to upravo u Abu Dabiju, gde je bio ovaj UFC događaj.

Taj sastanak može da ima ogroman uticaj na budućnost UFC, ali i na događaj za sedam dana na kom je glavna borba Konor Mekgregor i Dastin Poirije, UFC 257.

Verovali ili ne, ali spominje se da Habib Nurmagomedov zapravo i nije završio karijeru, kako je najavio u oktobru na UFC 254, pa bi mogao svoj naredni duel, verovatno poslednji, 30. meč, da ima sa Čarlsom Oliveirom.

Ukoliko ste zaboravili, Habib je posle pobede gušenjem nad Džastim Gejdžijem ispunio obećanje dato majci i najavio da se povlači nakon smrti svog oca i dugogodišnjeg trenera, Abdulmanapa Nurmagomedova.

Sada, Dejna Vajt, prvi čovek UFC, smatra da postoji sasvim realna šansa da se Habib vrati i odradi 30. borbu i ispuni ono što su Abdulmanap i on najviše želeli – skor od 30:0 u profesionalnoj karijeri.

Još uvek nema konačnog dogovora, ali definitivno tu ima nečega.

"Ne znam šta bih vam rekao, mislim da je njegova odluka bila donesena na osnovu emocija, što je i normalno kada vam umre otac. On se čak i povredio tokom kampa kada se spremao ta Džastina, ali je ispravno skinuo kilogreme i uspešno trenirao. Sve to je uticalo na njega da donese čuvenu odluku, ali sam mu odmah rekao da ne pravi nagle odluke, da ode kući, opusti se, provede vreme sa porodicom i razmisli o svemu. Potom smo se videli i rekao mi je da ga zanima da li će ga neki borac oduševiti i to se dogodilo. Čarls Oliveira je izgledao predobro protiv Tonija Fergusona i sada borba sa Čarlsom deluje realno. Čujem da mnogi ljudi plaču i kukaju na moje odluke. Da vas pitam: Protiv koga bi Habib trebalo da se bori? S***e, drama i razne princeze se javljaju svakog dana. Ja verujem da će Habib odraditi još jednu borbu", rekao je Dejna Vajt.

Videćemo uskoro da li će se Habib Nurmagomedov vratiti i ako se ne vrati, koji je plan za 23. januar? Da li će se Konor Mekgregor i Dastin Poirije ipak boriti za pojas lake kategorije?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.