Rvači Srbije spremaju se za SP u Albaniji

Rvačka reprezentacija Srbije do 23 godine u Poreču se priprema za Svetsko prvenstvo za mlađe seniore koje se od 23. do 29. oktobra održava u Albaniji.

DPIzvor: B92
Podeli
FOTO: Rvački savez Srbije /Privatna arhiva
FOTO: Rvački savez Srbije /Privatna arhiva

Boje Srbije u Tirani braniće četvoro takmičara: Aleksa Ilić (77kg), Branko Kovačević (82kg), Luka Katić (97kg) u grčko-rimskom stilu, a jedina naša predstavnica u ženskom rvanju biće Fani Nađ (76kg).

"Pre dolaska u Poreč, dve nedelje smo trenirali u Zagrebu zajedno sa selekcijom Hrvatske. Već treći put ove godine smo u Porečui i moram da istaknem da su nam zahvaljujući rukovodstvu Rvačkog saveza Srbije obezbeđeni vrhunski uslovi za trening. Reprezentacija Hrvatske je u komletnom sastavu, tu su njihovi seniori, mlađi seniori i juniori tako da imamo i priliku za kvalitetan sparing”, rekao je Vojislav Trajković, jedan od trenera u stručnom štabu naše reprezentacije.

Uz Ilića, Kovačevića i Katića na pripremama u Hrvatskoj su i trojica veoma talentovanih juniora.

“Uroš Krstin, Branko Đukić, Andrija Mihajlović i Miloš Perović, kao naši najperspktivniji mladi rvači, sa svojim starijim kolegama prolaze ceo pripremni period. Želja nam je da na taj način stiču preko potrebno iskustvo, ali i da se navikavaju na reprezentativni režim rada kako bi spremno dočekali izazove na velikoj sceni”.

Veliki uspesi naših rvača na seniorskim evropskim i svetskim prvenstvima podižu lestvicu očekivanja i ambicija kada su u pitanju i mlađe kategorije.

"Ostvareni su zaista istorijski rezultati, sada smo već naviknuti na medalje, a značajan napredak ostvarujemo i sa mlađim reprezentativnim kategorijama”, konstatovao je Trajković.

"Branko Kovačević je već osvojio dve medalje na U23 šampionatima. Već je bio treći na svetu, a ima i bronzu sa Evropskog šampionata. Verujemo da može da se uključi u borbu za neko od odličja. Aleksa Ilić je još mlad, on će i sledeće godine moći da nastupa u kategoriji mlađih seniora. I od njega može da se očekuje dobro ranje, a mnogo toga moglo bi da zavisi i od žreba. Luka Katić je prilično neiskusan, ali njegovo vreme tek dolazi", zaključio je Trajković.

Naši rvači u Poreču će boraviti do kraja nedelje, potom će se tri dana trenirati u Zrenjaninu, a zatim sledi put u Tiranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.