Dragan Jović treći put najbolji tekvondo trener na svetu

Trener Tekvondo kluba Galeb i selektor reprezentacije Srbije Dragan Jović proglašen je u Rijadu za najboljeg trenera na svetu u 2022. godini.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: TK Galeb
Foto: TK Galeb

Jović je priznanje, uvedeno 2014, dobio treći put, pošto je najbolji bio i 2017. i 2021. godine.

"Učiniću sve što mogu i znam da nastavim da naš sport promovišem na najbolji način", rekao je Jović na Tekvondo Gala priredbi u Rijadu, organizovanoj povodom završetka sezone.

"Veliko hvala mojim učenicima, njihovi rezultati su me nominovali za ovo priznanje i hvala mom timu profesionalaca koji puno radi na svim detaljima da bi naši sportisti bili najbolji", dodao je on.

On je, kako se navodi u saopštenju, dobio skoro dvostruko veći broj glasova od drugoplasiranog u izboru, a presudili su rezultati njegovih takmičarki i takmičara, na Svetskom prvenstvu u meksičkoj Gvadalahari.

Na šampionatu sveta su Nadica Božanić, Tijana Bogdanović i Mahdi Hodabahši osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Hodabahši je bio i u užem izboru za najboljeg takmičara u 2022. godini, ali je priznanje pripalo Italijanu Simoneu Alesiju. U konkurenciji žena najbolja u 2022. godini je tajlandjanka Panipak Vongpatanakit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.