Gale veruje u medalje na Svetskom prvenstvu

Trener tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović izjavio je da veruje da tim može i pored komplikovanog žreba da osvoji medalje na predstojećem SP u Bakuu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TSS
Foto: TSS

SP je počelo danas, a Srbija će imati 11 predstavnika, sedam u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji.

"Ovo je predolimpijska godina, budžeti su u velikim federacijama utrostručeni, radi se kao i u velikim sportovima na svakom detalju. To pokušavamo i mi, verujem da možemo da se vratimo sa nekom od medalja, da ne licitiram brojevima. Žreb je komplikovan, rano nas čekaju velika iskušenja, ali ako te prepreke savladamo, verujem ćemo zadovoljni da se vratimo", rekao je Jović, saopšteno je iz Tekvondo asocijacije Srbije (TAS).

Srpska takmičarka Ela Marić poražena je danas u kategoriji do 57 kilograma od Valerije Smičkove iz Belorusije. U utorak će na SP nastupiti troje srpskih takmičara i to Nadica Božanić u kategoriji do 73 kilograma, Aleksandra Perišić (67kg) i Uroš Belanović (58kg).

"Mi nemamo šta da izgubimo, moramo da damo sve od sebe, u nekim kategorijama smo favoriti, u nekima smo poveli mladu ekipu. Bez obzira koji ste po renkingu, morate to da pokažate na tatamiju. Pritisak svakako postoji, ali nosili smo se sa tim i ranije. Verujem da ćemo da se izborimo i sa teškim žrebom koji je, realno, težak i njima i nama. Najvažnije je to što smo spremni i, kao i uvek, ciljamo na najveće rezultate. Mi smo na prethodnom SP osvojili pet medalja, zašto to ne bismo ponovili, ili osvojili neku više", dodao je Jović.

U sredu će nastupiti Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma, i Mehdi Hodabahši, koji je aktuelni prvak sveta u kategoriji do 87 kilograma. U četvrtak će se boriti Novak Stanić u kategoriji do 63 kg i Ana Tepavac u kategoriji iznad 73 kilograma.

Stefan Takov će nastupiti u subotu u kategoriji do 74 kilograma i Nađa Savković (62kg). U nedelju će nastupiti Tijana Bogdanović u kategoriji do 53 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.