"U Španiji je zdravstveni sistem na kolenima, uvedite 24 časa zabrane kretanja u Srbiji"

Bivši srpski fudbaler Ivica Dragutinović uputio je apel građanima i predsedniku Srbije.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

* Šta je pokrenulo haos u Italiji: "40.000 ljudi na San Siru, to je bila biološka bomba"

Nekadašnji reprezentativac Srbije trenutno živi u Španiji, koja je trenutno jedna od žarišta koronavirusa.

"Dobar dan braćo i sestre u Srbiji. Ovom prilikom želim da vam se obratim, mislim da je to moja moralna obaveza. Već 15 godina živim u Španiji i ovde je veoma delikatna situacija sada", počeo je obraćanje Dragutinović.

U Španiji je, prema najnovijim podacima, zaraženo 28.572 osobe, a preminunolo je 1.725.

"Njihov zdravstveni sistem je bukvalno na kolenima. Videli ste broj žrtava, zato imam želju i potrebu da se obratim našoj naciji, pogotovo starim ukućanima da ostanu kod kuće, a da mladi preuzmu to socijalnu odgovornost i pokažu socijalu inteligenciju u ovom delikatnom momentu za naš narod".

Dragutinović poziva da građane da slušaju savete stručnjaka.

"Pre svega morate da slušate savet naših stručnjaka - jedino tako možemo da izađemo iz ovog velikog problema. Ovim putem želim da apelujem na našu Vlade, na predsednicu (Anu Brnabić) i gospodina Vučića, kao predsednika (države), da što pre uvedu mere zabrane kretanja svih građana, jer mislim da je to jedino rešenje. Jer, kao što Španci kažu, možda je to jedina vakcina koja je nama sada potrebna".

Za kraj ima jasnu poruku – potrebna je potpuna zabrana kretanja, tokom 24 časa.

"Dajem punu podršku predsedniku Srbije i predsednici Vlade, kao i našim stručnjacima, da uvedu dvadesetčetvoročasovnu zabranu kretanja za sve građane. Želim vam sreću, zdravlje i molim vas da budete jedinstveni u ovom teškom momentu za sve nas".

strana 1 od 2 idi na stranu