Mladenović: Bilo bi opasno odigrati celu sezonu do kraja

Fudbaler Vojvodine Bogdan Mladenović smatra da bi bilo opasno odigrati celu sezonu u Superligi Srbije do kraja.

SSIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

"Nije na meni da se bavim time, ali nedavno sam pročitao izjavu našeg šefa da bi bilo dobro da se, nakon odradjenih priprema, ove sezone odigraju još samo preostale utakmice do 30. kola, kao i one u Kupu Srbije", rekao je Mladenović za klupski sajt.

"I ja mislim da bi to verovatno bilo najbolje rešenje, jer ukoliko bi se igrao i plej-of, to bi bilo previše utakmica za jako malo vremena i, samim tim, bilo bi poprilično opasno za igrače u smislu mogućnosti povrede usled prevelikog opterećenja".

Skoro mesec dana je prošlo otkako je u Srbiju uvedeno vanredno stanje usled pandemije koronavirusa, čime su ujedno obustavljena sva sportska takmičenja u zemlji.

Istovremeno, kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, zabranjeni su i zajednički treninzi na istom prostoru, pa fudbaleri Vojvodine formu održavaju kroz trčanje, vožnju bicikla i zajedničke onlajn treninge sa svojim kondicionim trenerom.

Mladenović je trenutno u Beogradu i trudi se da, u ovim okolnostima, bude što više fizički aktivan.

"Pošto živim tačno preko puta Banjičke šume, tokom prve dve nedelje sam išao tamo na trčanje svaki drugi dan, a potom sam kupio sobni bicikl, pa i na taj način pokušavam da održavam kondiciju. Pored toga, redovno imamo onlajn treninge s kondicionim trenerom Sašom Semeredijem i mogu da kažem da su i ti treninzi zaista odlični", rekao je Mladenović.

On je ove zime stigao u redove Vojvodine iz Žil Visentea i pokazao da može da donese dodatni kvalitet u igri novosadskog tima.

"Odlično su me svi prihvatili, a kao što sam i ranije jednom rekao, imam utisak da igrače koje sam tek nedavno upoznao poznajem ceo život. Šteta i zbog nas što se sezona prekinula, jer smo stvarno imali niz dobrih rezultata, a uveren sam da bi vremenom na terenu to sve delovalo još bolje",
rekao je Mladenović.

strana 1 od 2 idi na stranu