Pretučeni Hrvat odgovorio Kosovaru: Potraži pomoć stručnjaka

Fudbalski klub Rijeka i njihov član Antonio Čolak oglasili su se posle kontroverzne utakmice sa Osijekom u Kupu.

MTIzvor: index.hr
Podeli
EPA/RONALD WITTEK
EPA/RONALD WITTEK

Glavni akter bio je Eros Grezda, fudbaler sa Kosova i Metohije, koji je po završetku susreta fizički napao igrača domaćih Antonija Čolaka.

Grezda se izvinio zbog ovoga, ali i dodao da je bio vređan po ličnoj i nacionalnoj osnovi.

Sportski direktor Rijeke uputio je saopštenje za javnost.

"Stvari koji se događaju na terenu dok su uzavrele strasti su jedno, ali sat vremena nakon utakmice ovakve stvari se ne bi se smele događati i ne služe na čast nikome. Posebno mi je žao što je meta napada bio Antonio Čolak, koji je jedan od najprofesionalnijih, najljubaznijih, najtoplijih i najboljih ljudi koji su ikad nosili dres našeg kluba. Zato sam još više iznenađen celom situacijom. Što se tiče kluba, mi nećemo povlačiti pravne korake prema Osijekovom igraču, želimo mu da dođe do spoznaje da njegovo ponašanje ne služi na čast njemu i niti jednom sportisti, te da mu se tako nešto nikad ne ponovi", navodi se u saopštenju.

O incidentu se oglasio i napadnuti fudbaler Rijeke, Antonio Čolak.

"Na terenu vladaju emocije, a van terena pružimo ruke i svi smo sportski prijatelji. Kada sam pomislio da je fizički napad najgore što se dogodilo pročitao sam laži izrečene danas u saopštenju objavljenoj na službenoj stranici NK Osijek u kojoj me proziva za vređanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze sa istinom. Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informisali ovo mu nije bio prvi incident takve prirode. Drago mi je da sam ostao smiren u toj situaciji jer ne odobravam nikakvo nasilje i bila bi kriva poruka svim mladima, kojima smo mi fudbaleri uzor, da sam uzvratio na bilo koji način", rekao je Čolak.

strana 1 od 2 idi na stranu