"Možda bih ostavio Kangu u svlačionici da sam znao"

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o isključenju Gelora Kange.

MSIzvor: B92
Podeli
SS YT CZ
SS YT CZ

*Zvezda nije mogla sa igračem manje – Šerif preživeo u Beogradu

*Zvezda na skeneru B92.net: Kangin novi Ludogorec, Šerif uhapsio Kataija

Kanga je sa dva jeftina faula ostavio saigrače na cedilu malo pre sat vremena igre, posle čega Zvezda nije mogla do preokreta nad Šerifom (1:1).

Stanković je priznao da je možda mogao da Gabonca zameni ranije, ali da "nije vidovit i da nije mogao da predvidi da će dobiti drugi žuti karton".

"Imali smo korner, pa dobili crveni karton i igrali sa igračem manje 35 minuta. Da smo ostali brojčano isti ko zna šta bi bilo. Veliko prvo poluvreme je završeno. Bitno je da se odmorimo. Verujem u moje momke, kvalitet i snage imamo, samo više agresivnosti na drugu loptu", počeo je Stanković.

Objasnio je i detaljnije situaciju oko Kange.

"Da sam znao da će dobiti crveni karton sigurno bih ga zamenio, kao što sam to uradio posle Sanogovog faula na sredini terena. Reagovali smo odmah. Iskustvo na ovakvim utakmicama znači. Ne svaljujem krivicu, samo malo više iskustva kod ovakvih stvari. Ne valja ostaviti ekipu sa desetoricom... Da, možda sam mogao, da sam predvideo da će dobiti drugi žuti karton, možda bih ga ostavio u svlačionici. Ishitren faul kod gola. Nisam video da je imao problema, da je visio. Nisam vidovit".

Da li bi Zvezda dobila da je ostala sa jedanaest igrača na terenu? Glasilo je jedno od pitanja.

"Po inerciji i razvoju dešavanja možda. Pomerili smo ravnotežu, verovatno bi ishod bio drugačiji, ali ne mogu to da znam".

*Trener Šerifa: Kanga je uticao, Zvezda nije bila loša

Novinari su ponovo potegli pitanje zašto ne igra Miloš Degenek.

"Ko ne igra on je najbolji na terenu. Degenek, Pavkov, Kanga, bonusi... To je kao hrčak u mašini. Tako uvek može da se napravi situacija i neprijatno pitanje. Kroz karijeru sam naučio da je najbolji onaj koji ne igra".

Stanković kaže da ne vidi dramu u ovoj situaciji pred revanš u Tiraspolju.

"Kao da je 0:0. Bilo bi sigurno lakše da smo dobili. Ali nismo i idemo dalje".

Primetno je i da Luis Dioni, strelac jedinog gola, nije potpuno spreman.

"Igramo sa onim što imamo, gledamo da svako bude maksimalmno pripremljen. Ne mogu da ga ostavim 90 minuta ako nije spreman. Treba nam njegova pomoć, njegov nastup je bio ispod onoga što smo očekivali, dao je gol i ispunio kvotu, ali je mogao još neku loptu da zadrži", zaključio je.

Revanš u Moldaviji je sledeće srede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu